Oamenii pentru care bucuria sarbatorilor sta intr-o masa calda

Poate ca nu mai au familii sau acoperisuri deasupra capului, dar vor avea intotdeauna oameni care se ingrijesc de soarta lor. Mos Craciun nu uita nici anul acesta de nevoiasi. Zeci de persoane din Cluj care au ramas pe drumuri vor primi pachete cu mancare atat de Craciun, cat si de Revelion.

Initiatorii proiectului ''O masa calda'' nu au renuntat la obiceiul din fiecare joi: in ziua de Craciun si in prima zi a lui 2015, oamenii pentru care gatesc de obicei vor primi pachete cu mancare in deja consacrata locatie din Piata Muzeului.

“Am primit, drept sponsorizare, conserve, gem, zacusca, pateuri – alimente neperisabile, pe care o sa le impartim in urmatoarele doua saptamani. In aceasta perioada, cantinele sunt inchise, nu avem unde sa gatim, asa ca aceste pachete sunt binevenite”, spune George Jiglau, unu dintre initiatorii proiectului O masa Calda.

Voluntarii se pregatesc pentru 45 de pachete pe care le vor imparti in urmatarele doua saptamani.

Nici voluntarii de la Patriotul Roman nu stau degeaba in aceasta perioada. Cu o seara inainte de Ajunul Craciunului, ei sunt pregatiti sa imparta peste 80 de pachete pentru adultii si copiii de care se ingrijesc saptamanal. Si chiar daca ei impart mancrea la sfarsit de saptamana, de data aceasta s-au gandit sa mai amane data cu cateva zile si sa imparta mancarea in ajunul sarbatorilor.

“E vorba de doi sponsori care ne-au aprovizionat cu mancare, coserve si dulciuri”, explica Daniel Somesanu, initiatorul proiectului Patriotul Roman.

Adauga comentariu