Politica

Oamenii lui Barna: șicane de grădiniță pentru Dacian Cioloș. Au scos denumirea PLUS din numele noului partid să-i arate că ”ei conduc”

Eliminarea sintagmei PLUS din denumirea USR PLUS nu este o șicană pentru noul președinte Dacian Cioloș, ci a fost o decizie „nu neapărat necesară”, dar luată la finalul unui Congres cu „emoții”, a spus vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, potrivit Mediafax. USR PLUS se va numi doar USR. Decizia luată la Congresul de zilele trecute a fost confirmată de vicepreședintele formațiunii Ionuț Moșteanu, care precizează că „a fost multă emoție în acest week-end și în alegerile astea”.

Ionuț Moșteanu spune că „în actele publice se cheamă USR, au decis colegii în Congres. A fost o decizie din punctul meu de vedere nu neapărat necesară. A fost multă emoție în acest week-end și în alegerile astea. Orice Congres și orice campanie internă aduce multă emoție și poziționează oamenii în tabere. Eu sper să ștergem cu buretele liniile de demarcație dintre USR și PLUS cât mai repede. În comunicare vom folosi practic ce simbol vrem noi și ce nume vrem noi, așa cum se face întotdeauna, dacă hotărâm mâine că facem sigla verde, o putem face verde”.

Întrebat dacă eliminarea sintagmei PLUS din numele partidului este o șicană pentru Dacian Cioloș la începutul mandatului de președinte al formațiunii, pentru ca membrii să-i arăte că nu va avea un mandat ușor, Ionuț Moșteanu a răspuns (total pe lângă, totuși la subiect: Ba, da, eaxcat asta am vrut să-i arătăm că ne-a luat partidul degeaba.

„Nimeni nu intră în politică pentru o viață ușoară, cu atât mai mult nu ia conducerea unui partid, sperând că o să fie o viață ușoară. Dar dincolo de asta, noi vom lucra umăr la umăr în Biroul Național împreună cu noul președinte, ca să facem ce trebuie. Suntem oameni politici responsabili, nu o să pierdem timpul cu copilării. A fost o decizie luată pe fondul unei emoții destul de puternice în partid și știți, când e emoție foarte multă, rămân puține de făcut. Nu știu dacă era neapărat oportună această decizie. Acum, în realitate, formal, schimbă foarte puțin, noi rămânem același partid, cu membrii proveniți din două partide, două partide care au fuzionat și care tocmai și-au încheiat procesul ăsta de fuziune acum, în weekend, prin acest Congres”.​

Totuși, rămâne o întrebare de bun simț (de fapt două): dacă se schimbă numele și sigla acestui partid, acestea nu trebuiesc înregistrate la Tribunal? Și dacă avem de a face cu o nouă siglă și, practic, un nou partid, cine a depus moțiunea împotriva Guvernului Cîțu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *