O zonă extinsă din cartierul Mănăștur riscă să devină raiul infractorilor. Beznă totală de 4 nopți, iar Primăria doarme!

De patru nopți, cetățenii de pe strada Mehedinți sunt ținuți în beznă. Iluminatul stradal lipsește cu desăvârșire, întunericul punând stăpânire până dimineața pe o zonă extinsă, care se întinde de la magazinul Profi până la intersecția cu strada Huedinului, cuprinzând în întregime și Aleea Borșa. În ciuda faptului că riveranii acestei zone au sesizat nopți la rând Primăria, situația nu s-a remediat, cu toate că ei au primit răspunsul, sub formă de laitmotiv: „Se va remedia!” 


Strada Mehedinți, lăsată pradă întunericului, riscă să devină un adevărat rai al infractorilor, așa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când, în timpul unei alte săptămâni de beznă, au fost sparte 5 autoturisme. De frica spărgătorilor de mașini, cetățenii de pe strada Mehedinți, prevăzători, au început acum să își parcheze mașinile în alte cartiere ale Clujului:

„Acum doi ani, după a treia noapte de beznă, au fost sparte 5 mașini. Eu îmi iau mașina și mi-o duc în Grigorescu! De ce? Pentru că Mănăștur, după cum știe toată lumea, este cel mai «sigur» cartier al Clujului!”, ne-a declarat Dan Chiorean, un clujean care locuiește pe strada Întunericului, Mehedinți.

Cu toate că cetățenii au sunat noapte de noapte la Electrica și la Primărie, responsabilitatea este pasată undeva într-o zonă gri, între unul și altul, pe după corcodușii întunericiți ai strazii Mehedinți:

„Din a doua noapte am sunat la Electrica și mi-au zis că se va remedia defecțiunea. Nu s-a remediat, așa că am sunat și la Primărie, la miezul nopții, și mi-au spus că știu de această pană de curent și că se lucrează la ea.

Întrebarea mea e foarte simplă: e centrală nucleară de nu au găsit remediul? Sau, a doua variantă: nu au găsit întrerupătorul? Sau, a treia, mai plauzibilă: s-au relaxat după alegeri de tot? Poate încă sărbătoresc realegerea lui Boc, dar au uitat să bage și artificiile… poate așa am avea și noi lumină!”, ne-a declarat Dan Chiorean, un clujean care face haz de necaz, pentru că de bezna și de noaptea stradală și a minții doar umorul ne mai poate salva.

„Cei de la Primărie îmi spun, în fiecare seară, aceeași poezie: acum se lucrează la cablu”, a mai precizat Dan Chiorean. Același răspuns l-am primit și noi din partea reprezentanților Primăriei clujene: 

„E o defecțiune la rețeaua de alimentare a Electrica, se lucrează pentru remediere.”

„Se lucrează”, în vocabularul administrației locale, este însă un verb care indică o acțiune care se întinde pe o durată imposibil de estimat, de la câteva zile la plus-minus infinit:

„I-am întrebat dacă au un timp estimativ și mi-au zis că se va rezolva. Noaptea trecută am sunat din nou la Primărie, la ora 23, și mi-au spus același lucru, că știu de asta și că se va remedia. Întrebarea este foarte simplă: când?

Iar ce m-ar interesa pe mine este să știu exact persoana care răspunde de treaba asta, pentru că dacă a fost weekend înțeleg, poate a fost omul la o nuntă, la un botez, dar a trecut ziua de luni, cea de marți și vreau să știu ce măsuri s-au luat, de ce nu s-a rezolvat, pentru că deja e mult prea mult!

Sunt convins că dacă problema era pe strada primarului sau a șefului care se ocupă de treaba asta, nu treceau 24 de ore și se rezolva, sau, dacă nu, stăteau noaptea cu lumânările în mână! Dar așa, suntem lăsați în beznă! Și e un întuneric perfect!”, a mai afirmat Dan Chiorean.

Cireașa de pe tortul întunericit a pus-o Poliția Locală Cluj-Napoca, solicitată de riveranii străzii Mehedinți să patruleze noaptea în zonă, pentru a preveni eventualele infracțiuni care, în întuneric, au toate șansele să explodeze. Poliția Locală a răspuns sec la solicitarea cetățenilor plătitori de taxe și de impozite: „Nu intră în atribuțiunile noastre!”

„Există cuvântul «prevenție» în vocabularul poliției de sector sau a Poliției Locale? Există Poliție Locală sau vin numai să pună amenzi?”, se întreabă retoric Dan Chiorean.

Nimic nu tulbură bezna profundă a străzii Mehedinți, nici girofarele poliției, nici grija față de cetățean pe care ar trebui să o manifeste Primăria. Oalele și mașinile sparte în urma acestei situații de neiertat pentru Clujului anului 2016 le plătesc, chiar dacă au sesizat în mod repetat problema, cetățenii, cărora nu le rămâne decât să se revolte surd, prin întrebări care rămân, din păcate, retorice, adică fără răspuns și rezolvare în timp util:

„N-am văzut poliție, nimic! Aveți în atribuțiuni, dacă vă sesizează cineva, într-o zonă cu potențial infracțional, să mergeți să faceți patrule? După aceea, dacă îmi este spartă mașina, tot eu rămân cu paguba?!

Chiar dacă am sesizat, eu simt că nu se întâmplă nimic, simt că sunt luat de prost: «Se rezolvă, faceți o cerere…» Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu vreau să contest și să fac sesizări doar de dragul de a contesta ceva. Dar, când există o problemă concretă, o semnalez și o aduc la cunoștința autorităților și vreau să văd că se întâmplă ceva concret. Asta se numește atitudine civică!”, a mai precizat  Dan Chiorean, un locuitor al Clujului în care iluminarea stradală – sau lipsa ei – este încă o problemă greu de rezolvat.

Video: Dan Chiorean; Foto: Google Maps, Facebook

Comentarii

rotopercutor

16.06.2016 09:18

De cand ma plang de faptul ca nu este iluminat public in cartierul Buna Ziua pe strada Carmen Silva, de la nr 10 la 18 nu este nici o sursa de lumina, Mozart nu e asfaltata , Mircea Zaciu la fel. Cartierul Buna ziua este dezastru, mizerie drumuri distruse, fara iluminat public, haite de caini ,constructii lasate in paragina adevarate capcane pentru copii(mozart colt cu carmen silva), iar domnului Boc i se rupe acum si mai tare ca a castigat alegerile. Singura bucurie este ca nu l-am votat, din asta ma hranesc eu, stau intr-o buda de cartier unde construiesc astia ca salbaticii fara sa respecte nimic(apartamente in poduri si in garaje) iar daca reclami ceva nereguli cum am facut eu iti atragi repede simpatia ciobanilor de constructori, niste nemernici avari si fara scrupule. In fine  traiesc in mizerie, nu am unde sa imi scot copilul la plimbare in cartierul bunaziua, platesc taxe de oras si stau in gaoaza clujului dar sunt mandru ca nu l-am votat pe incompetentul asta de Boc. ADMIN: Cartierul Bună Ziua este dovada complicității dintre rechinii imobiliari și serviciile de resort din Primăria Cluj. Toți inspectorii Primăriei de la Urbanism ar trebui luați la DNA și luați la bani mărunți. Sunt, și nu exagerez, niște șpăgari ordinari.

rotopercutor

16.06.2016 10:18

Aveti perfecta dreptate sub ochii nostrii astia ne fac cum vor ei, concret am facut plangere la primarie unui vecin ce construieste langa doua cladiri pentru urmatoarele considerente : 1.Nu are o pancarta de informare                        2.A inchis terasa de la etajul retras cu lemn (foarte elegant)                        3.La demisol face din garaje apartamente si nu are locuri de parcare                        4.Toate mizerile de la santier le ingroapa pe langa fundatieCate probleme credeti ca s-au rezolvat dupa? Una, si cea mai flagranta, sauna de lemn de pe terasa, in rest absolut nimic nu s-a schimbat ba mai mult a venit ghiolbanul de constructor sa ma ia la rost ce am cu minunatia de lemn de pe cladire de parca eu i-am proiectat cladirile si nu am respectat acel proiect. In fine cred ca baietii din primarie au mers cu saru`mana la el, si-au cerut scuze ca ei nu vor sa-l deranjeze dar uite este un cretin ce i-a facut sesizare si acum ceva trebuie sa obtina si frumos m-au indicat pe mine ca fiind nenorocitul care nu are ceva mai bun de facut si l-au rugat frumos sa darrame aberatia tehnica de lemn. Domnule Alexa imi pare sincer rau ca nu ati iesit primar dar cel mai tare ma supara ca lumea nu vede ce oportunitati si bani europeni rateaza Boc cu echipa lui de oligofreni din primarie. Asta e, mie imi merge bine si asa rau, dar plec definitiv din tara in curand ca nu am o scuza pentru copiii mei de ce as continua sa stau aici intr-o tara de "smecheri" care isi urmaresc doar interesul propriu si cei din jur nu mai conteaza. https://s32.postimg.org/6i2q1b2x1/IMG_9906.jpg https://s32.postimg.org/9avxlc39h/IMG_0215.jpg 

Adauga comentariu