O țară năucă scoasă în stradă în funcție de interesele celor care ne păpușează politicienii

În trei luni au luat foc trei spitale.  Te duci să-ți salvezi viața și ți se ia. Din neglijență criminală. Din prea multă hoție a banului public, din prea multă incompetență ridicată la rang de competență. Și Sănătatea este o ”ruletă rusească” în România.

N-au luat foc în timpul guvernării Peeee Seeee Deee, ci a guvernărilor lui Iohannis (zise PNL). Da, se poate invoca ”greaua moștenire”, de 31 de ani numai asta se face: se pasează pisica moartă din poartă în poartă. Alții sunt de vină, nu întregul șir de guvernări în care s-a făcut concurs la furat din banii Sănătății. Nu lungul șir de curve (indiferent de sex) angajate cu puteri de decizie în banul public. Deja ați uitat de ”Emy, dansatoarea pe banii publici ai Sănătății”? Ați uitat cum au angajat-o să facă ”anchete epidemiologice” pentru că studiile Mariei Emylia Florescu o recomandau. O recomandat să încaseze 5100 de lei plus sporuri în lăbuță studiile în management turistic de la ”Cantemir” – o universitate care pute a fals şi uz de fals în diplome. Că avea experienţă profesională de actor la Media Academie, cu aptitudini de actorie, solist vocal și dans. Mai ales dans din buric în videoclipurile cu maneliști. Dacă ați uitat ce s-a întâmplat în noiembrie anul trecut, data la care se mistuiau în flăcări la Piatra Neamț vreo 10 intubați, vă meritați soarta.

Să vă mai întreb ceva (deși v-am întrebat, recent, același lucru): Știți cine se luptă cu pandemia în România? Fix băieții și fetele care fac obiectul și subiectul a 56 de dosare de corupție la nivel înalt în sănătate, între 2015 și 2020? Și vă mirați că au avut tupeul să ceară IMUNITATE pe achizițiile făcute în perioada de stare de urgență? V-ați mira dacă această informație nu v-ar fi trecut pe lângă creier.

Sănătatea publică nu poate exista în afara existenţei “competenţilor” numiţi politic, indiferent de guvernare, indiferent de câți muribunzi vor fi fiind abandonați din Ambulanțe cu perfuzia în vene, de câți români vor muri nedepistați după accidente, infectați nosocomial și indiferent de câți români au de suferit din lipsă de medicamente, sau se vor carboniza prin buzile spitalelor, că sistemul de sănătate din România a fost jefuit până la secătuire… Vi se pare normal ca 8 miliarde de euro să se neantizeze anual și noi, ca români, să ne alegem doar cu cenușa copiilor și părinților noștri?

Cum v-am mai spus: în România totul s-a furat. Și, cu toate acestea, tot mai aflăm de câte o șmecherie, tot mai apare câte cineva cu câte o schemă de hoție în cârcă să ne demonstreze că se mai poate fura. Ne-au furat țara în timp ce ne îndemnau să urlăm pe străzi că nu ne-o vindem. S-au împroprietărit cu ea. Au vândut-o la fier vechi, i-au tras terenurile de sub picioare și și-au făcut afaceri imobiliare. Acum aflăm că ne-au furat și sănătatea: a noastră, a părinților, a copiilor – asta după ce ne-au amanetat trecutul, prezentul și viitorul. Copilul care se naște azi, se naște cu o datorie de câteva mii de euro în dreptul numelui său și cu crucea pusă pe destin.

“Ei” ne-au furat totul, noi ne-am furat căciula. Fără complicitatea noastră, “ei” nu existau.

Iohannis ar fi putut ține un discurs după incendiile de la spitalele din Piatra Neamț și Matei Balș, dar a preferat să se lase filmat cum schiază plin de preocupare și îngrijorare. Așa i-or fi zis securiștii care-l butonează că detensionează situația. Discursul ar fi putut suna așa:
”A fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze. Românii iniţial au răbdat, apoi s-au indignat, iar în final s-au revoltat. Tragedia de la Colectiv a atins cel mai sensibil nerv al naţiunii. Zeci de mii români au protestat în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară pentru a cere lucruri de bun-simţ: demisiile celor vinovaţi, răspunsuri şi clarificări. Eu sunt dispus să îmi asum demersurile care, în final, vor duce la o altfel de politică în România, o politică pentru cetăţeni, previzibilă şi transparentă. Următorul guvern trebuie să vină urgent cu soluţii la problemele care i-au scos pe oameni în stradă şi să nu repete greşelile de până acum”.

”Sunt momente când o națiune își dă măsura coeziunii, a solidarității și, până la urmă, a tăriei sale. Astăzi putem să arătăm cu toții că ne pasă și că suntem uniți”.

”Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectate condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă”.

Trebuie doar să înlocuiți #Colectiv cu #Piatra_Neamț și cu #Matei_Balș pentru a da peste rezerva de bun simț și empatie a Președintelui Țării.

Și pote se scobesc după bun simț și #rezistacii și iau atitudine public (e o liniște pe paginile lor de se aud boții Facebook cum fac pânză de păianjen). Altfel, cu capul înfipt în cur, au să fie încălecați de șoșoace și simioni. Vom fi încălecați de imbecilitatea agresivă în locul celei cu nițel ”ștaif”.

Adevărul trebuie spus, indiferent de costuri. Nu există neglijență mai criminală ca alta (cu termene de comparație), cum nu există rău mare și rău mic - așa cum v-au mințit securiștii pe nou. Există doar rău abolut, cel care vă ucide pe voi, copiii și părinții voștri în spitale.
Afacerile criminale pe banii Sănătății nu erau posibile fără acordul și complicitatea deșeurilor umane care se joacă de-a securitatea statului român!

Peste tot unde Bugetul Statului a avut vreo ţâţă de dat la supt, s-a înfiinţat o reţea informativă şi informală de-a securiştilor pe vechi şi pe nou. Reţeta de succes a fiecărei reţele de “băieţi deştepţi” este cumpărarea resurselor cât mai ieftin posibil, pe contracte preferenţiale şi revânzarea, scump, neruşinat de scump, către alţi furnizori sau către populaţie. Diferenţele au hrănit şi hrănesc carierele politicienilor, indiferent de culoarea politică. “Culoarea politică” este praf în ochii fraierilor. Pentru gaşca acestor reţele de “băieţi deştepţi”, mulţimea încă mai contează doar ca turmă: pentru bani şi voturi. Mulţimea se amăgeşte că ar fi altceva decât turmă. O turmă mulsă şi tunsă la piele printr-un sistem complicat de firme, construit de nucleul “economic” al fostei Securităţi, transferat SRI, SIE şi “doi şi-un sfert” – şi care şi-a creat propriii oameni politici pe care i-a infiltrat în toate partidele.

Și, gata!

Adauga comentariu