O statuie necunoscuta a aparut la pubelele de langa Hotel Sport

Bustul unui personaj necunoscut zace de mai multa vreme in balariile de langa Canalul Morii, chiar in coltul parcarii de la Hotel Sport. Un adevarat mister de roman politist inconjoara aparitia. Oficialii Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu (DJCP) Cluj spun ca nu au fost raportate disparitii recente de statui pe raza judetului si nu au reusit sa isi dea seama pe cine reprezinta.

Statuia este din piatra, infatiseaza o personalitate cu mustata, cu atitudine aristocratica si sta intins ca pe un catafalc intre urzici si alte buruieni pe malul Canalului Morii.

Un trecator hatru i-a pus o manusa de muncitor pe mana stanga. La cap are alte doua bucati rotunde din piatra si, la cativa metri, pubele de gunoi si maturoaiele celor care asigura salubritatea in zona.

“E, intr-adevar, un mister. Cand e vorba de statui din metal stim cu totii ca sunt furate pentru a fi vandute si duse la topit, insa la o statuie din piatra nu se justifica. Nici eu, nici arhitectul Virgil Pop, nici expertul Cornelia Giurgiuman nu am reusit sa ne dam seama pe cine reprezinta. Nu au fost reclamate disparitii de asemenea statui la Cluj in ultimii ani”, a declarat Victor Cublesan, director executiv al DJCP.

Specialistii se vor deplasa, potrivit acestuia, cu un echipaj de politie la fata locului.

“Vom fotografia statuia, o vom lua de acolo si urmeaza sa o identificam, sa vedem cu stilul carui artist s-ar potrivi. Pare a fi din anii ‘50-’60. Sunt sanse foarte reduse sa fie din Cluj”, a spus directorul institutiei clujene.  

Comentarii

Oyo

09.05.2014 15:44

intrebati un ungur :)) pare a fi Petofi Sandor

bagator in seama

09.05.2014 15:53

Dupa mustata, nu e Petofi Sandor ?

grig

12.05.2014 16:27

Statuia nu e din piatra, e din ghips. De aia are golul acela imens in ea.

Adauga comentariu