O șoferiță a fost surprinsă de polițiști, în Piața Unirii, în momentul neacordării de prioritate la trecerea de pietoni, dar a fost lăsată să plece fără nicio sancțiune - VIDEO

O șoferiță a scăpat fără sancțiune, sâmbătă noaptea, după ce nu a acordat prioritate pietonilor, deși aceștia se angajaseră deja pe trecerea de pietoni. Culmea, un echipaj de poliție a fost de față în momentul respectiv, a oprit-o pe conducătoarea auto, a testat-o cu aparatul etilotest, i-a verificat documentele și a lăsat-o să plece. La întreaga scenă care a avut loc la trecerea de pietoni din Piața Unirii au fost martori mai mulți oameni, care se angajaseră pe trecere. Momentul în care șoferița este verificată de polițiști a fost filmată de un cameraman NCN.

“Polițiștii care au oprit mașina pentru neacordare de prioritate la trecere de pietoni au testat șoferița si au lăsat-o să plece, fără alte sancțiuni. În acel moment, pentru pietoni era verde. Eram un grup de oameni care traversam, eram toți pe banda 1, iar prin fața noastră, adică pe banda 2 a trecut autoturismul respectiv. Polițiștii au fost acolo, au văzut scena și au oprit mașina respectivă însă, doar pentru verificarea actelor și starea șoferului (alcool/drog)”, a declarat un martor.

În imaginile de mai jos se observă cum este verificată șoferița și apoi este lăsată să plece.

În timpul zilei, situația este la fel. Deși este verde la semafor pentru pietoni, șoferii cu greu le acordă prioritate.

Sancțiunea în astfel de cazuri este suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

“Pe lângă măsura sancționării contravenționale cu amendă, conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere la trecerile de pietoni semaforizate și nu numai suportă și măsura complementară de suspendare a dreptului de conducere a autoturismului.
În Piața Unirii, la intersecție cu Regele Ferdinand se aplică regula verdelui intermitent, ceea ce înseamnă că conducătorii auto au voie să vireze la dreapta, însă în același timp au verde și pietonii. Aceasta înseamnă că toți conducătorii auto au obligația de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajați correct în traversarea drumului public. Să nu uităm că aceste măsuri de a permite trecerea pe culoarea verde intermitent este o măsură care vine în întâmpinarea conducătorilor auto pentru decongestionarea traficului rutier în marile aglomerații”, a declarat Traian Morar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

 

 

Comentarii

bogdan

18.06.2018 18:09

Cred ca aceea este cea mai idioata trecere de pietoni din ?smartcity? Cluj Napoca. Daca intri in intersectie de pe Ferdinand facand dreapta, ai verde la semafor, iar dupa cateva secunde si mascat de copaci ar trebui sa observi un galben intermitent la trecerea de pietoni la care li se da verde cam la 5-10 secunde dupa ce se da verde masinilor de pe Ferdinand. E un loc de panda celebru pentru luat carnete (ale celor care nu stiu intersectia), care e asa de cel putin 5-6 ani si se putea rezolva foarte simplu inlocuind semaforul normal de pe Ferdinand cu unul cu verde intermitent. Dar in cazul acela se pierde un loc bun de panda.

Adauga comentariu