O singură școală din centru l-a ascultat pe Boc și începe cursurile la ore diferite. Cum se simte acest lucru în trafic

În urmă cu aproape o lună, primarul Emil Boc anunța că va discuta cu directorii de școli ca elevii să înceapă orele gradat, pentru reducerea aglomerației din centru. Potrivit declarațiilor lui Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale, până acum, o singură școală a ținut cont de recomandările conducerii Primăriei. Din ceea ce a declarat Bonțidean, joi, la un post de radio local reiese că nu a avut loc nicio întâlnire între directorii de școli și reprezentanții Primăriei. În tot acest timp, Boc merge la emisiuni radio și îi îndeamnă pe clujeni să renunțe la mașini ca să reducă aglomerația.

Doar conducerea Liceului Emil Racoviță a hotărât să înceapă orele gradat. Șeful Poliției Locale urmărește pe camerele de monitorizare traficul din zona Liceului Emil Racoviță și rezultatele ar fi pozitive.

„Clujul începe să fiarbă, de astăzi încep și cazările și vin studenții în municipiul nostru, ceea ce nu este un lucru rău, este un lucru bun. Legat de școli, am avut mai multe discuții pentru modificarea orarului de începere a orelor de cursuri și singurul liceu care până în prezent și-a schimbat programul este Liceul Emil Racoviță. Vreau să îi mulțumesc domnului director Corega și chiar astăzi de dimineață am discutat cu un cetățean care venea de pe strada Bună Ziua. A făcut de pe strada Bună Ziua și până la Liceul Emil Racoviță, la ora 8.15 minute, a făcut 7 minute, fără niciun fel de aglomerație. Noi credem că decalajul acesta este o soluție bună. Eu la ora 7.15 dimineața încep programul și urmăresc tot ce se întâmplă pe camere și unde sunt punctele nevralgice din municipiu, unde se creează ambuteiaje. De la 7.30 începe aglomerația în zona școlilor din centru și vă dau un exemplu. Pe două străzi sunt cinci școli, Avram Iancu și Mihail Kogălniceanu. Săptămâna aceasta am monitorizat zona străzii Kogălniceanu ținând cont de programul celor de la Emil Racoviță și vreau să vă spun că simte foarte bine în trafic”, a declarat Bonțidean, la un post de radio local.

Urmează ca în perioada următoare să aibă loc discuții și întâlniri cu conducerea școlilor din centru pentru începerea orelor gradat.

„Chiar ieri am avut o discuție cu domnul primar și să discutăm și cu domnul inspector Cuibus, să facem o întâlnire cu directorii școlilor menționate pentru a găsi o soluție. Aici sigur că sunt implicații pentru că e vorba despre consiliul de administrație, comitetul de părinți. Mă bucur că la Racoviță au înțeles că prioritari sunt copiii. Noi am propus de la 7.30 până la ora 9.00. Ei pot să înceapă orele când vor în intervalul acesta. Știți cât de mult contează și 10 minute?”, a mai spus șeful Poliției Locale.

Nu este prima dată când conducerea Primăriei propune începerea cursurilor la ore diferite. Anul trecut a avut aceeași idee, dar numai zece școli au pus în aplicare ideea. 

Comentarii

justice

28.09.2017 19:32

Intrebati si parintii !  Este o mare prostie !  Se are in vedere zice-se fluidizarea traficului, dar despre copiii care ajung la ora 16 acasa nu se spune nimic. In plus micile stradute din jurul liceului Racovita nu influenteaza semnificativ traficul din oras. 

Zarathustra

29.09.2017 08:25

Proshti gramada! In varf cu Boc!

Alex Bria

29.09.2017 10:08

si scoala Ioan Bob are ore diferite de incepere a cursurilor

Dorin

29.09.2017 10:08

Recomandarea primariei vine dupa ce, de mai multi ani, scoala Bob aplica acest sistem, copiii din clasele primare incep orele la 8,15. De', Boc stie sa-si asume merite care nu-i apartin.

Adauga comentariu