“O sa muriti cu noi de gat!” Musai - Muszaj incepe seria manifestatiilor in Piata Unirii

Comentarii

calin

10.02.2015 13:50

oare cineva si a pus intrebarea ,restul populatiei clujene ce parere are despre placutele bilingve ?de acord sau impotriva ,nu conteaza ,nu cred ca a fost pusa aceasta intrebare ,si poate si de aici pleaca un pic din nemultumirea celor care nu au fost de acord placutele ...pentru ce e nevoie de aceste placute ,in primul rand ?la new york de ex. in maghiara ii spuneti altfel ,si acolo este o comunitate maghiara ...inteleg rolul istoric ,dar vremurile se schimba ,si cred ca lupta aceasta se da nu din motive istorice ci din dorintele personale ale unora ce si doresc sa mentina aceasta stare continuua de ura si de cearta        sau ce se doreste prin aceste dorinte ,care nu fac decat sa puna jar pe foc ? 

andrei

10.02.2015 20:01

chiar nu intelegeti nimic din acest articol dar sariti imediat cu comentarii. pacat ca in zilele noastre inca sunt atat de multi 'incuiati'(sa nu le zic altfel)

Phyrrus

11.02.2015 10:54

@calin: deci, daca inteleg bine, dupa parerea  dumneavoastra, singura optiune a cetatenilor de etnie maghiara (sau a romanilor cu mintile mai deschise) este de a se comforma si de a urmari in tacere cum li se neaga secole de istorie, cum li se taie dreptul fundamental de a-si folosi limba materna pe strazile acelui oras care a fost construit de stramosii lor? Numai pentru a nu li se pune eticheta "unii ce si doresc sa mentina aceasta stare continuua de ura si de cearta, sau cei are nu fac decat sa puna jar pe foc"? Reformulez: daca maghiarii vor sa traiasca cu drepturile garantate de constitutia romana, atunci sunt etichetati ca si extremisti/xenofobi/hortisti/fascisti? De ce oare? Ori ne place ori nu, acest oras are un trecut in care romanii nu au avut parte activa, incepand de la fondarea ei. Tot ce se cere este respectarea acestui trecut si respectarea cetatenilor ei din prezent. Nu inteleg "restul populatiei" clujene de de s-ar simti jignita daca s-ar putea citi numele unei strazi pe limba maghiara? De unde atata frica si ura pentru "altceva"? Intoleranta nu dovedeste nimic, decat slabiciune si frica, nesiguranta. Un popor puternic isi permite sa fie marinimos. Daca am avea un stat puternic in care ne simtim in siguranta si un trecut puternic de care suntem mandrii, de ce nu putem fi si generosi si toleranti? O placuta bilingva nu poate umbri trecutul si prezentul romaniei, nu-i asa? Sau nu va deveni Clujul capitala ungariei din pricina unei placute bilingve, nu-i asa? Este pur si simplu un semn de respect pentru urmasii celora care au construit acele cladiri frumoase pe langa cere trecem zi de zi. Cu aceasta energie (si resurse) pe care o investim in ura, daca am canaliza-o in alte directii, am rezolva multe probleme ale orasului. Eu cred ca cei care doresc sa mentina aceasta stare continua de "ura si cearta" nu se afla la Moscova, clujeanule, ci mai degraba stau in scaune inalte prin Bucuresti si nu au intalnit in viata lor un maghiar, dar profita foarte bine din aceasta stare.Si sa nu uitam: suntem in UE... Gigele, tie nici nu m-as catadicsi sa-ti raspund, dar tin sa te luminez: daca ai fi umblat prin Ungaria cu ochii deschisi, atunci ai fi putut vedea: in fiecare satuc, unde romanii au inceput sa-si cumpere case in ultimii 20 de ani si au devenit parte din comunitatile locale, ESTE scris si pe romaneste totul, inclusiv pe institutiile de stat. Motivul e simplu: ungurilor nu le e frica de romani. Romanii si-au dus acolo banii si talentele, forta de munca, deci sunt tratati ca atare: cu respect.Oh da, inca ceva: daca ungurii ar pleca de pe aceste meleaguri, tu si multi altii care traiesc din ura, poate ai muri de foame...

Slasher

11.02.2015 14:11

Esti un ipocrit si un incult.

clujean !

10.02.2015 17:21

Agitatorii cu ordin de la Moscova, incep sa-si faca de cap,cu scopul de a crea tensiuni inter-etnice artificiale ! 

HAHAHAHAHAHAHHA

10.02.2015 21:02

HAHAHAHAHAHAHHA

Gigel Iscarioteanul

10.02.2015 22:59

Incepe sa-mi fie dor de Funar ! Pe vremea lui Funar, consilierii din primarie primeau ciolane cu scobitori, peste tot era steagul romaniei, nu exista facultate, nu exista scrieri bilingve si alte porcarii de acest gen. Steagul ungariei exista pe consulat, si si acolo din 2 in 2 zile, ca azi il puneau, maine disparea ! In ungaria sunt romani, oare ei au facultati cu predare in romana? Oare in localitatile din ungaria unde-s romani...sunt trecute si in romana? Nu inteleg, ma, daca nu va convie, drum bun ! NU VA TINE NIMENI cu forta ! Totusi este romania, chiar daca unii/unele spera sa fie ungaria...nu, nu este ! 

Flaviu

11.02.2015 12:35

Perfect deacord! Traim in Romania. Ne-am saturat sa fim injurati in ungureste, sa se uite urat la noi o vanzatoare care ne vorbeste in ungureste si nu intelegem ce spune. Limba romana trebuie sa fie OBLIGATORIE pentru toti ciobanii unguri care locuiesc cu familiile lor aici "de sute de ani" !

Slasher

11.02.2015 14:13

Pe tine cine dracu te tine aici? Dute inapoi la sat in munti de unde ai venit tu si cu toate rudele tale. Cei care au parcurs o facultate sau au citit o carte poate se gandesc altfel. Tu ar trebuii sa iei abcdarul in mana!

csaba

11.02.2015 14:55

Eu vreau Transilvania ( nu Ungaria ) unde sa fie chiar indiferent ce nationalitate ai , ce limba vorbesti sau ce religie ai. Si sa nu deranjeze daca vezi scris ceva si in alta limaba decat romana si sa nu stii sa dai doar replica stupida "dute in Ungaria daca nu-ti convine".

Phyrrus

11.02.2015 10:57

@calin: deci, daca inteleg bine, dupa parerea  dumneavoastra, singura optiune a cetatenilor de etnie maghiara (sau a romanilor cu mintile mai deschise) este de a se comforma si de a urmari in tacere cum li se neaga secole de istorie, cum li se taie dreptul fundamental de a-si folosi limba materna pe strazile acelui oras care a fost construit de stramosii lor? Numai pentru a nu li se pune eticheta "unii ce si doresc sa mentina aceasta stare continuua de ura si de cearta, sau cei are nu fac decat sa puna jar pe foc"? Reformulez: daca maghiarii vor sa traiasca cu drepturile garantate de constitutia romana, atunci sunt etichetati ca si extremisti/xenofobi/hortisti/fascisti? De ce oare? Ori ne place ori nu, acest oras are un trecut in care romanii nu au avut parte activa, incepand de la fondarea ei. Tot ce se cere este respectarea acestui trecut si respectarea cetatenilor ei din prezent. Nu inteleg "restul populatiei" clujene de de s-ar simti jignita daca s-ar putea citi numele unei strazi pe limba maghiara? De unde atata frica si ura pentru "altceva"? Intoleranta nu dovedeste nimic, decat slabiciune si frica, nesiguranta. Un popor puternic isi permite sa fie marinimos. Daca am avea un stat puternic in care ne simtim in siguranta si un trecut puternic de care suntem mandrii, de ce nu putem fi si generosi si toleranti? O placuta bilingva nu poate umbri trecutul si prezentul romaniei, nu-i asa? Sau nu va deveni Clujul capitala ungariei din pricina unei placute bilingve, nu-i asa? Este pur si simplu un semn de respect pentru urmasii celora care au construit acele cladiri frumoase pe langa cere trecem zi de zi. Cu aceasta energie (si resurse) pe care o investim in ura, daca am canaliza-o in alte directii, am rezolva multe probleme ale orasului. Eu cred ca cei care doresc sa mentina aceasta stare continua de "ura si cearta" nu se afla la Moscova, clujeanule, ci mai degraba stau in scaune inalte prin Bucuresti si nu au intalnit in viata lor un maghiar, dar profita foarte bine din aceasta stare. Si sa nu uitam: suntem in UE... Gigele, tie nici nu m-as catadicsi sa-ti raspund, dar tin sa te luminez: daca ai fi umblat prin Ungaria cu ochii deschisi, atunci ai fi putut vedea: in fiecare satuc, unde romanii au inceput sa-si cumpere case in ultimii 20 de ani si au devenit parte din comunitatile locale, ESTE scris si pe romaneste totul, inclusiv pe institutiile de stat. Motivul e simplu: ungurilor nu le e frica de romani. Romanii si-au dus acolo banii si talentele, forta de munca, deci sunt tratati ca atare: cu respect.Oh da, inca ceva: daca ungurii ar pleca de pe aceste meleaguri, tu si multi altii care traiesc din ura, poate ai muri de foame...

Phyrrus

11.02.2015 15:21
NUMAI PENTRU MODERATORUL SITULUI: SE APLICA CUMVA CENZURA IDEOLOGICA PE ZIARUL DE CLUJ? SA-MI REFORMULEZ CUVINTELE? SAU NUMAI ISCARIOTENII ISI POT SPUNE PAREREA PE AICI? DACA E GRESEALA DE SERVER, IMI CER SCUZE. INSA DACA NU APROBATI COMENTARIUL DIN MOTIVE IDEOLOGICE, SA VA FIE RUSINE. @calin: deci, daca inteleg bine, dupa parerea dumneavoastra, singura optiune a cetatenilor de etnie maghiara (sau a romanilor cu mintile mai deschise) este de a se comforma si de a urmari in tacere cum li se neaga secole de istorie, cum li se taie dreptul fundamental de a-si folosi limba materna pe strazile acelui oras care a fost construit de stramosii lor? Numai pentru a nu li se pune eticheta "unii ce si doresc sa mentina aceasta stare continuua de ura si de cearta, sau cei are nu fac decat sa puna jar pe foc"? Reformulez: daca maghiarii vor sa traiasca cu drepturile garantate de constitutia romana, atunci sunt etichetati ca si extremisti/xenofobi/hortisti/fascisti? De ce oare? Ori ne place ori nu, acest oras are un trecut in care romanii nu au avut parte activa, incepand de la fondarea ei. Tot ce se cere este respectarea acestui trecut si respectarea cetatenilor ei din prezent. Nu inteleg "restul populatiei" clujene de de s-ar simti jignita daca s-ar putea citi numele unei strazi pe limba maghiara? De unde atata frica si ura pentru "altceva"? Intoleranta nu dovedeste nimic, decat slabiciune si frica, nesiguranta. Un popor puternic isi permite sa fie marinimos. Daca am avea un stat puternic in care ne simtim in siguranta si un trecut puternic de care suntem mandrii, de ce nu putem fi si generosi si toleranti? O placuta bilingva nu poate umbri trecutul si prezentul romaniei, nu-i asa? Sau nu va deveni Clujul capitala ungariei din pricina unei placute bilingve, nu-i asa? Este pur si simplu un semn de respect pentru urmasii celora care au construit acele cladiri frumoase pe langa cere trecem zi de zi. Cu aceasta energie (si resurse) pe care o investim in ura, daca am canaliza-o in alte directii, am rezolva multe probleme ale orasului. Eu cred ca cei care doresc sa mentina aceasta stare continua de "ura si cearta" nu se afla la Moscova, clujeanule, ci mai degraba stau in scaune inalte prin Bucuresti si nu au intalnit in viata lor un maghiar, dar profita foarte bine din aceasta stare. Si sa nu uitam: suntem in UE... Gigele, tie nici nu m-as catadicsi sa-ti raspund, dar tin sa te luminez: daca ai fi umblat prin Ungaria cu ochii deschisi, atunci ai fi putut vedea: in fiecare satuc, unde romanii au inceput sa-si cumpere case in ultimii 20 de ani si au devenit parte din comunitatile locale, ESTE scris si pe romaneste totul, inclusiv pe institutiile de stat. Motivul e simplu: ungurilor nu le e frica de romani. Romanii si-au dus acolo banii si talentele, forta de munca, deci sunt tratati ca atare: cu respect. Oh da, inca ceva: daca ungurii ar pleca de pe aceste meleaguri, tu si multi altii care traiesc din ura, poate ati muri de foame...

Phyrrus

11.02.2015 20:34
--- imi cer scuze pentru postul multiplu, a fost lipsa mea de rabdare combinata cu moderatia intarziata, scuze din nou ----

gogu

12.02.2015 09:09

Cine pusca calului e pastilatii aia care se aduna la o "mutzeasca" si sa vada un idiot imbracat in paparuda? Asta-i stire? Referitor la placile p-ulii treaba-i simpla: le pune von bou de primar, sula voturi! Puteti sa va dati cu dosu' de planeta ca aia multi voteaza in democratie. CLAR? Ca is romani, GHINION! N-am nimic cu ungurii dar cand sunt patetici(unii), mi se intoarce stomacu' pi dos. 

Mona

13.02.2015 11:37

agitatie aiurea !  Clujul nu e oras de granita ,  nu necesita tablite bilingve ! Prostia este ca nu e lege la fel peste tot in tara ,  sa nu mai existe intrebari de genul de ce cutare oras poate si Clujul nu !  Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ar trebui suportate costurile tot de oamenii saraci platitori de impozit ! restul e filozofie !

Adauga comentariu