O româncă a câștigat în instanță 125.000 de lei de la Loteria Bonurilor Fiscale cu ajutorul avocatelor de la Casa de Avocatură Moscovite Steopan și asociații. Jos pălăria!

Casa de Avocatură Moscovite Steopan și asociații a câștigat la Curtea de Apel Cluj o speță prin care birocrații de la ANAF sunt obligați să aplice legea și nu părerile lor personale. Speța este explicată pe pagina de Facevook a Casei de Avocatiră Moscovite Steopan și asociații.

”Avem o (nouă) veste bună și vrem să v-o împărtășim!

Am câștigat o speță care îi aduce uneia dintre clientele noastre dreptul de a-și primi premiul câștigat la Loteria Bonurilor Fiscale din 2018. Premiul este în valoare de 125.000 lei, sumă actualizată cu rata inflației şi dobânda legală penalizatoare.

De ce a fost nevoie de un proces pentru asta?

Deoarece clienta noastră, la momentul depunerii cererii de revendicare a premiului, a depus rola jurnal aferentă aparatului de marcat electronic fiscal și nu bonul fiscal original, având în vedere că odată cu trecerea timpului s-a șters cerneala de pe bon. ANAF a respins cererea, cu toate că cele două au aceeași valoare juridică și conțin exact aceleași date.

Prima instanță a respins acțiunea reținând că trebuia depus bonul original, invocând și faptul că nu am acționat în judecată și Direcția Generală Antifraudă Fiscală, care are atribuția de a valida calitatea de câștigător a unei persoane la extragerile Loteriei Bonurilor Fiscale.

Colega noastră, av. Szidónia Ailenei-Burján, nu s-a dat bătută și, coordonată fiind de avocat-partener Diana Lascău, a reușit să obțină o soluție definitivă favorabilă din partea Curții de Apel Cluj.

Mai exact, la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Cluj a admis recursul formulat de clienta noastră și a dispus obligarea statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice, la plata sumei de 125.000 lei cu titlu de premiu la extragerea lunară a Loteriei Bonurilor Fiscale din data de 20 mai 2018, sumă actualizată cu rata inflației şi dobânda legală penalizatoare începând cu data de 20 august 2018 şi pe viitor, până la achitarea întregului debit.

Bravo, Szidonia! Bravo, Diana! Ați făcut o treabă grozavă!”

Adauga comentariu