O poveste despre oameni MARI. Art’s Cool cântă, dansează și joacă, într-un spectacol umanitar, pentru Alex, un copil excepțional, în vârstă de 5 ani

Cursanții celei mai cool școli de muzică din oraș vor concerta în această seară, de la ora 19.00 la Urania Palace. Totul are loc pentru colegul lor, Alex, un copil excepțional, în vârstă de 5 ani, dar care suferă de o boală cumplită.

Uneori se întâmplă și lucruri bune. Printre griji, scandaluri, trafic infernal și zeci de probleme ce apasă pe umerii Clujului, unii oameni își găsesc loc și timp să se strecoare printre toate astea și să facă lucruri excepționale. S-a întâmplat ieri, se întâmplă azi și se va mai întâmpla. Pentru că oamenii Mari nu renunță.

Art’s Cool e cea mai cool școală de muzică din Cluj. Aici nu există profesori și elevi ci oameni ce își învață prietenii tot ce ține de lumea muzicii. Anual, rodul muncii lor e transpus în două concerte de vară ce aduc culoare de fiecare dată în oraș. Anul acesta, în plus, concertele sunt și mai speciale. Din dorința de a da anual mai mult către comunitatea în care trăim, cei de la Art`s Cool au decis ca de data aceasta concertele să fie dedicate unuia din cei mai speciali prieteni ai lor. E vorba de Alex, un muzician excepțional dar care suferă de o boală cumplită.

“Alex Man e un băiețel de 5 ani cu autism. Pot să spun că am onoarea să îi fiu profesoară de muzică fiindcă are o relație cu totul și cu totul specială cu sunetele și de prima dată când a venit în școală s-a pus la tobe și a început efectiv să bată fără să am nevoie să îi dau niciun fel de indicații. Munca cu el e extrem de mulțumitoare din punctul meu de vedere, adică îl văd cum se dezvoltă de la o oră la alta, cum începe să vadă muzica într-un mod tot mai amplu, într-un fel absolut matur pentru vârsta lui.
Noi, colegii lui un pic mai mari ne-am hotărât să îi dedicăm cele două concerte de vară, concerte pe care le-am denumit soundtracks, nu de alta dar sunt inspirate din soundtrackurile unor mari filme. Sau din niște mari soundtrackuri ale unor mari filme”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Aminda, fondatoarea școlii de muzică.

Emoții, râsete, mâini și voci tremurânde, un murmur venind din sală semn că a început ultima repetiție dinainte de concert. Așa a început totul. Emoțiile au fost direct proporționale cu miza concertului. Apoi, ușor, ușor, în timp ce cei 28 de muzicieni urcau pe scenă, emoțiile s-au risipit și au fost înlocuite de talent, bună-dispoziție, un joc actoricesc excepțional și sentimente puternice transmise spre public.

Pe scurt, au fost și am avut de toate. De la Amelie, la Gangsta’s Paradise, concertul a fost unul plin de momente inedite.


 

”Este un musical practic. Avem band, avem cor, avem părți de mișcare scenică, de dans, un pic de teatru, e un spectacol complet și mă bucur tare, tare mult să pot invita publicul clujean în seara aceasta la Urania”

Magia nu se va opri aici. Azi, de la ora 19:00 la URANIA PALACE, Art’s Cool va concerta din nou în aceeași formulă. În felul acesta, școala speră să reușească să adune banii pentru tratamentul de care Alex are mare nevoie.

Mai multe despre Alex și povestea lui AICI.

Adauga comentariu