O plăcuță bilingvă de la ieșirea din Cluj-Napoca a fost vandalizată

O plăcuță bilingvă situată la una dintre ieșirile din oraș a fost vandalizată, denumirea în maghiară a orașului fiind acoperită cu spray negru. Incidentul a fost sesizat și de viceprimarul Olah Emese care a anunțat că UDMR Cluj va depune și o sesizare la Poliție.

”Vinovații necunoscuți au pictat semnul locației Cluj Napoca. Condamn ferm fapta, astfel de manifestari nu au ce cauta in Cluj sau in secolul 21.! Să nu cădem la provocări ieftine! Am comandat curățarea semnului, iar organizarea RMDSZ Cluj-Napoca se va prezenta la poliție!”, a anunțat viceprimarul pe Facebook. 

UDMR și ONG-urile care reprezintă drepturile maghiarilor s-au străduit foarte mult ca aceste plăcuțe să fie amplasate la toate ieșirile din Cluj-Napoca, lovindu-se ani de zile de refuzul primarului Emil Boc. Activiștii au solicitat în instanță dreptul de a amplasa aceste plăcuțe, însă procesul a fost câștigat de Primăria Cluj-Napoca.

Ulterior, primarul a fost dispus să facă un compromis și a amenajat plăcuțe în latină, maghiară și germană. 

Acesta nu este pentru prima dată când apare un astfel de gest la adresa comunității maghiare. Anul trecut un graffiti antimagiar a apărut pe strada Gării din Cluj-Napoca.

 

 

 

Adauga comentariu