O noua televiziune se lanseaza luni la Cluj

Telespectatorii din Cluj, Alba, Bistrita Nasaud, Salaj si Mures vor avea de luni un nou post de televiziune. Lansarea statiei locala Digi24 Cluj-Napoca va avea loc luni, 28 octombrie, de la ora 19. Ca noutate, pe langa imaginile HD, postul isi propune sa aduca pe piata transilvana un alt standard de stiri, centrate pe evenimente locale, bine documentate si, mai ales, fara scandaluri si subiecte de tabloid. Emisia Digi24 Cluj-Napoca se va deschide cu un Jurnal de stiri prezentat de Mariana Pop, cea care aduce in casele clientilor RCS-RDS „primele stiri corecte, echidistante, nepolitizate si actualitatea in direct”, potrivit oficialilor televiziunii.
„Incercam sa aducem un alt standard de jurnalism, asa cum face Digi 24 si la Bucuresti. E un post care se diferentiaza si de Realitatea, si de RTV, de Antena 3 si celelalte televiziuni. Nu cauta scandaluri, ci vrea sa ofere informatii. Obiectiv, fara speculatii. Asta incercam sa facem si noi aici. Digi24 nu da stiri tabloide. Tocmai aici incercam sa ne diferentiem. Dam accidente sau genul acesta de subiecte, dar incercam sa prezentam date mai complexe ale fenomenului. Nu o sa vedeti violuri, crime sau altele de genul acesta. Din punctul de vedere al imaginii, suntem singura televiziune de stiri HD, imaginea se vede perfect, nu iti poti permite sa ai un fir de praf pe fata. Asta implica filmari profesioniste, curate, frumoase si asta incercam noi: televiziune cu imagini frumoase”, a declarat Ovidiu Pop, producatorul general al Digi24 Cluj.
Echipa noii televiziuni clujene are 37 de oameni, toti cu experienta de televiziune.
„Avem mereu un post liber pe care rotim oameni tineri. Daca se ridica la standarde ramane, daca nu aducem mereu pe altcineva”, a precizat Pop.
O alta noutate este importanta acordata stirilor locale, in detrimentul celor nationale.
 „Vom acoperi si emisia statiei Digi24 Cluj-Napoca, va cuprinde si aceste judete. Nu vom face doar stiri nationale. Avem 7 jurnale de stiri care vor avea multa informatie locala. Stirile de Cluj care merg si pe Bucurestri si le vede toata tara da, dar, fiind statie locala vom da stirile din zona asta”, a punctat producatorul.
De asemenea, daca la celelalte statii locale de la Cluj se intra peste emisia Bucurestiului, Digi 24 Cluj va insemna un canal separat care va trasmite non-stop stiri si emisiuni realizate la Cluj.
„La noi vor fi doua frecvente diferite: noi emitem separat fata de ei. Se poate spune ca sunt doua televiziuni diferite”, a explicat Pop.
Ziua de stiri incepe la Digi24 cu jurnalul de la ora 06.30, prezentat de Catalin Vlasceanu. Tot el va prezenta actualitatea in direct la Jurnalele orelor 07.30, 08.30 si 13.00. Stafeta stirilor este predata apoi, de la ora 16.30, Marianei Pop. Ea va prezenta si principalul jurnal de stiri ale zilei, de la ora 18.30, si va incheia ziua de stiri cu Jurnalul orei 21.00. Cea de-a saptea statie regionala a Digi24 are in grila saptamanala 4 emisiuni. De la ora la 09.30, Narcisa Chiorean le va aduce telespectatorilor, de luni pana vineri, ultimele informatii de pe piata fortei de munca in emisiunea “Recrutat in Cluj”. In acelasi interval, de la ora 19.00, Marius Benta dezbate subiectele zilei in talk show-ul „Vocile Clujului”, dupa care urmeaza emisiunea „Turist acasa”, prezentata de la ora 20 de Adrian Ardelean. In emisiunea „Divizia locala”, moderata de Marius Tuhut, in fiecare luni de la ora 20.00, vor fi reprezentate „toate ramurile sportive de succes din judet si din regiune, toate povestile marilor sportivi”, potrivit oficialilor Digi24 Cluj. Despre planurile pe termen lung ale postului, producatorul a marturisit ca „se lucreaza, vrem sa ne dezvoltam, dar mai multe va putem spune mai incolo”.

Adauga comentariu