O nouă sesiune de distribuire a laptelui praf pentru sugari, la Câmpia Turzii

Conform legii 321/2001, statul aprobă acordarea gratuită de lapte praf formula pentru sugari, copiilor cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Distribuirea laptelui praf se realizează prin consiliile locale ale municipiilor, orașelor și comunelor, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului București.

Laptele praf formula pentru sugari se acordă gratuit, pe baza de prescripție medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu varste cuprinse între 0 și 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Pot primi lapte praf gratuit:

• Copiii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei),
datorită absenței sau insuficienței cantitative a laptelui matern;

• Copiii cu mame care prezintă contraindicații la alăptare (suferă de boli grave precum: TBC pulmonar activ, septicemie, boli psihice grave, este infectată cu virusul HIV, are insuficientă renală sau cardiacă, face tratamente cu citostatice etc.);

• Copiii adoptați sau aflați în familii de plasament;

• Copiii cu mame decedate.

În acest sens, vă informăm că, începând de miercuri, 25 septembrie 2019, se va distribui lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni.

Solicitanții se vor deplasa la sediul Direcției de Asistentă Socială a Municipiului Câmpia Turzii, situat pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 4, la etajul 1 (Sediul fostelor Finanțe).

Persoana care ridică laptele praf trebuie să dețină rețeta de la medicul de familie pentru luna în curs, precum și documentul de identitate în original.

Laptele praf se distribuie de luni până joi, între orele 08:00 - 16:00 și vineri, între orele 08:00 - 13:00.

Direcția de Asistență Socială

Adauga comentariu