O nouă promisiune marca Emil Boc: Drumul de acces de 1,6 km din strada Oașului spre Buftea de Cluj din Dealul Lomb va fi gata la sfârșitul anului. Lucrările au început în urmă cu șase ani

Drumul cu patru benzi care face legătura între strada Oașului și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM din Dealul Lomb tot nu este gata, deși lucrările au început în urmă cu șase ani. An de an, conducerea Primăriei promite finalizarea lucrărilor, dar de fiecare dată promisiunea nu se concretizează.

Primarul Emil Boc a vorbit, astăzi, într-o emisiune radio despre problemele cu alunecările de teren apărute în urmă cu șase ani la drumul de acces de 1,6 kilometri din Dealul Lomb. Declarația sa a venit în contextul cazului de pe strada Victor Papilian, cartierul Europa când din cauza unui șantier pentru construirea mai multor duplexuri, s-a surpat terenul și s-a format un crater.

Citește și:

Plângere penală în cazul craterului din cartierul Europa. Lucrările au fost oprite

În Europa, în zona craterului unui șantier s-a surpat drumul, iar vecinii sunt îngroziți că s-ar putea întampla o tragedie în viitorul apropiat

„Acolo trebuie să se facă o expertiză foarte corectă, să se spună ce piloți forați trebuie să fie instituiți (în cartierul Europa – n.red.). Noi am pățit așa în Lomb cu căderea drumului și am oprit lucrările, am făcut o expertiză care ne-a spus că trebuie să punem piloți forați la 16 metri adâncime. Acum se lucrează la drum. Va fi gata până la sfârșitul anului, e în regulă acum. Nu am putut face nimic fără o expertiză tehnică profesionistă”, a declarat primarul.

Încă din 2015, când au început lucrările, au apărut și primele probleme cu alunecările de teren. De atunci, au fost organizate mai multe licitații pentru consolidarea terenului, care se duce la vale an de an.

Drumul cu patru benzi are o lungime de 1,6 kilometri. Inițial, trebuia să fie realizat cu fonduri europene. Valorea contractului este de 17,9 milioane lei (3,9 milioane euro), a fost atribuit în 2015 firmei Diferit SRL. Din cauză că proiectul a fost oprit la nici două luni de la start, banii au fost pierduți și a fost nevoie de cheltuirea banului public.

În fiecare an au fost alocați bani din bugetul local pentru lucrări de consolidare a terenului. În proiectul de buget pe anul 2018, a fost prevăzută suma de 28 milioane lei (6 milioane euro) pentru consolidarea zonei din dealul Lomb, consolidarea cu piloți forați – acces din strada Oașului la zona de dezvoltare Lomb. Acestei sume se adaugă 1 milion de euro care au fost alocați în 2017.

Adauga comentariu