O noua gogoasa electorala marca Boc: "400 de strazi private vor fi preluate in domeniul public al municipiului Cluj-Napoca"

Saptamana trecuta, Emil Boc a mai lansat o momeala electorala pentru clujeni. Edilul a promis ca 50 de strazi vor intra in viitorul apropiat in proces de modernizare iar alte 400 vor fi preluate in domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Cum in ultimii zece ani administratia locala nu reusit prelurea niciunei strazi in patrimoniu, este greu de crezut ca afirmatiile primarului vor fi puse in practica. 

Mii de cetateni ai municipiului Cluj-Napoca au solicitat in repetate randuri, de ani buni, ca strazile private unde isi au domiciliul sa fie preluate de catre municipalitate. Acuzand procedura anevoioasa, reprezentantii primariei nu au reusit in ultimii zece ani sa treaca in patrimoniul public al orasului niciuna dintre strazile nou infiintate. 

“In ultimii zece ani nu a fost preluata nicio strada din domeniul privat in cel al domeniului public. Procedura cea mai avansata in ceea ce priveste trecerea unei strazi in domeniul public al orasului este cea cu privire la situatia de pe strada Edgar Quinet din cartierul Manastur”, au afirmat reprezentantii primariei.

Primarul Emil Boc a anuntat recent ca municipalitatea doreste sa contracteze un credit de 30 de milioane de euro pentru modernizarea a patru drumuri importante din oras. Este vorba de Valea Fanatelor, strada Odobesti, Valea Chintaului si strada Sopor. Prin anuntul edilului acesta incearca sa isi atraga voturile celor pe care i-a ignorat timp de 12 ani,  acelor care pentru a ajunge la serviciu si-au rupt masinile sau au fost nevoiti sa umble prin noroaie. Emil Boc a mai afirmat, semn ca nu cunoaste realitatile orasului,  ca la nivelul municipiului au mai ramas putine strazi care nu au asfalt sau canalizare. Totodata edilul care nu a reusit sa preia timp de 12 ani nicio strada in domeniul public a explicat ca exista la nivelul municipiului 400 de strazi care, prin acte de donatie, ar urma sa intre in urmatoaarea periaoda in administrarea primariei pentru a putea fi modernizate pe bani publici.  

"In oras au ramas putine strazi nemodernizate, doar mici portiuni nerefacute din diverse motive, cele in care nu exista utilitati sau in general, terenurile care nu sunt libere de sarcini. 400 de strazi private ar dori sa ia in proprietate municipalitatea pentru a le moderniza cu bani publici. Acestea vor fi preluate in baza unor acte de donatie", a afirmat Emil Boc.

Emil Boc promitea, in decembrie 2012, ca strada Edgar Quinet va fi preluata in domeniul public prin act de donatie. La vremea respectiva, consilierii locali ai PNL, aflati pe atunci in opozitie, i-au cerut impetuos primarului Boc, chiar in plenul sedintei de Consiliu Local,  sa solutioneze problema strazii Edgar Quinet si alocuitorilor sai. Nici pana in prezent promisiunnea lui Emil  Boc fata de locuitorii strazii Edgar Quinet nu a fost indeplinita. In tot acest timp, primaria a aprobat pe banda rulata noi proiecte de urbanism in toate cartierele Clujului, proiecte care au dus la aparitia a numeroase strazi fara canalizare, asfalt sau iluminat public .Acum, in ceasul al 12-lea, cu mare fast si cu speranta de a obtine voturile celor care platesc impozite, dar care nu beneficiaza de serviciile unui oras de cinci stele, Emil Boc mai promite inca o data ca va prelua strazile private in patrimoniul municipalitatii.

Adauga comentariu