O noua companie aeriana va demara zboruri regulate de pe Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj anunta oficial faptul ca operatorul aerian Turkish Airlines va incepe operarea de zboruri regulate pe ruta Cluj-Napoca -  Istanbul – Cluj-Napoca, incepand cu data de 12 iulie 2016.

Destinatia Istanbul va fi operata cu o frecventa de 4 zboruri pe saptamana, in zilele de luni, marti, joi şi sambata, dupa urmatorul program:

Istanbul – Cluj-Napoca ora plecare 09:15, ora de sosire 10:45.
Cluj-Napoca – Istanbul ora plecare 11:40, ora sosire 13:20.

Compania aeriana Turkish Airlines este membru Star Alliance, prima si cea mai mare alianta de companii aeriene din lume, inca din anul 2008. Asigurand a 4-a cea mai mare retea de rute din lume, Turkish Airlines opereaza zboruri catre nu mai putin de 235 destinatii internationale din 113 tari, respectiv 49 destinatii interne. 

Zborurile vor fi efectuate catre si de la Aeroportul International Istanbul Atatürk clasat pe locul 11 la nivel mondial in categoria celor mai aglomerate aeroporturi, inregistrand in anul 2015 un trafic de 61,8 milioane pasageri. La nivel european, Aeroportul International Atatürk se claseaza pe pozitia a 3-a in categoria aeroporturilor de peste 25 milioane de pasageri, conform statisticii ACI Europe.
Cu privire la acest anunt oficial, Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat a declarat: 

"Prezenta unui nou operator aerian pe Aeroportul International Cluj este un prilej de bucurie pentru Consiliul Judetean Cluj. Aeroportul se afla intr-o continua dezvoltare a retelei sale de rute iar destinatia Istanbul a fost mult asteptata de catre pasageri si de catre mediul de afaceri. Dorim mult succes companiei aeriene si suntem siguri ca aceasta ruta va avea un impact pozitiv asupra turismului, relatiilor culturale si desigur, asupra relatiilor de afaceri dintre regiunile deservite de cele doua aeroporturi.”

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului International Cluj a precizat la randul sau:

"Legatura aeriana cu un hub international atat de important precum cel din Istanbul, ofera pasagerilor posibilitatea de a calatori cu usurinta catre orice colt al lumii. Apreciem decizia Turkish Airlines de a deschide aceasta ruta cu o frecventa de 4 zboruri pe saptamana si suntem convinsi de faptul ca aceasta destinatie va fi primita cu mare interes de catre pasagerii din aria noastra de acoperire şi nu numai.”

Comentarii

radu

03.06.2016 13:02

BRAVO!!!Asa da!

Adauga comentariu