O nouă amânare pentru finalizarea parkingului Negoiu. Se mai încheie vreodată această investiție?

Parkingul Negoiu din cartierul Mănăștur nu este gata nici în momentul de față, deși lucrările au început în anul 2013, la aproximativ un an de la anunțul oficial făcut de primarul Emil Boc. Constructorul care a intrat în faliment și refuzul Primăriei de a face o nouă licitație au ținut lucrările pe loc o perioadă îndelungată. În iarnă, primarul Emil Boc promitea că în vara lui 2017, parkingul va fi gata. Marți, a fost anunțat un nou termen.

Mănăștur este unul dintre cele mai aglomerate cartiere din oraș, iar traficul infernal și lipsa locurilor de parcare sunt ceva la ordinea zilei. Două parkinguri există acum în acest cartier, deși nevoia de locuri de parcare este foarte mare. Cu toate că oamenii nu au unde să își lase mașinile, conducerea Primăriei nu s-a grăbit în ultimii ani să urgenteze lucrările la parkingul Negoiu care ar oferi 400 de locuri de parcare.
Din 2013, se află în construcție parkingul de pe aleea Negoiu, dar nici acum nu este gata. Poate, cumva cu chiu cu vai, investiția ar putea fi gata la sfârșitul anului. Cel puțin, așa a promis, marți, viceprimarul Dan Tarcea.

“Parkingul de pe Negoiu va fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie. Cel care a preluat construcția este o firmă care a fost în consorțiu cu cel care a intrat în insolvență. A preluat construcția, merge bine, mai trebuie turnat un singur nivel și se trece la partea de instalații. Lucrările acolo sunt în grafic și la sfârșitul lunii  noiembrie putem să îl dăm în folosință și cel puțin 400 de mașini vor putea parca în acel parking”, a declarat Tarcea, la un post de radio local.

Surpriză sau nu, dar Boc declara în iarnă că parkingul va fi gata în iunie sau iulie. Să mai mire pe cineva faptul că termenul s-a amânat?

„În urma analizei pe care am făcut-o în luna decembrie, firma care a fost asociată cu cea care a dat faliment are capacitate și posibilitate să ducă lucrarea la bun sfârșit. Acum se finalizează contractul de trecere de la vechea firmă, care a intrat în faliment, la noua firmă, care devine titulară de proiect și nu asocierea asociată în proiectul de construcție a parkingului și asta înseamnă că am putea termina parkingul mai repede decât dacă reluam licitația de la zero și ar fi durat mai mult. Cu alte cuvinte, sunt șanse ca începând cu luna iunie, iulie să putem spera la finalizarea parkingului, dacă măcar această firmă își va respecta angajamentul. Sper să nu mai intre și aceasta în faliment. Dumnezeu știe ce se întâmplă pe piața aceasta”, a declarat Emil Boc, în iarna acestui an.  

Parkingul Negoiu este construit de asocierea Construdava – Icco Energ. Firma Construdava a intrat în faliment, urmând ca Icco Energ să continue lucrările.

Adauga comentariu