O nouă absurditate a la Cluj: locuri de parcare fără acces

Pe strada Bucovina nr. 6, aproape de parkingul Negoiu, a cărui finalizare a fost tergiversată până la Sfântul Așteaptă, din disperare de cauză și lipsă acută de locuri de parcare, în dreptul unui bloc construit cu cel mult 10-15 ani în urmă, constructorii au făcut parcări fără acces.

Parcări fără acces, da, ați citit bine. Cum vine asta? Uitați așa:

Primul rând de mașini îl blochează pe al doilea, iar al doilea rând de mașini blochează intrarea în apartamentele de la parter.

Nu era destul că strada Bucovina e neasfaltată și neîncăpătoare, pe ea neputând trece mașini decât pe un sens, tot ce mai lipsea era o asemenea parcare inedită!

Dacă Primăria nu le face oamenilor parkinguri, aceștia se descurcă cum pot. Există un tabel cu numerele de înmatriculare la intrarea în bloc, unde locatarii se trec, iar apoi parchează, la libera înțelegere, după cum urmează să plece dimineața fiecare. Cei care pleacă mai târziu, parchează în spate, iar cei mai matinali, în față. Dar ce face un locatar care vine târziu și pleacă târziu? Acesta, cu siguranță, îi blochează pe ceilalți.

Dar dacă blocul ar lua foc, ar avea pompierii acces? Dar dacă s-ar aprinde o mașină, nu s-ar aprinde, de la ea, toate?

Disperați că strada lor nu a văzut încă asfaltul, oamenii postează la intrarea în bloc îndemnuri ironice:

În Clujul anului 2019, ironia este tot ce ne-a mai rămas.

Pe lângă întrebările cum, cât și când ale locatarilor, noi ne mai întrebăm și dacă acest bloc, cu tot cu locurile sale inedite de parcare, a fost construit cu toate avizele și aprobările necesare, cum s-a dat o asemenea autorizație de construire, cât s-a dat pentru eliberarea ei și când va verifica cineva dacă pe strada Bucovina se respectă legea în vigoare sau doar legea junglei urbanistice. 

Adauga comentariu