O muribundă este obligată de sistemul medical să meargă în persoană pentru un bilet de trimitere (VIDEO)

Comentarii

civil

24.09.2017 19:39

Sistemul nostru sanitar este varza! Acum cativa ani am avut si eu o situatie aproape la fel. Am fost internat de urgenta dimineata si programat pentru operatie la amiaza. Precizez ca am fost la spital pentru un control de rutina si nu stiam ca medicul imi recomanda operatia in aceeasi zi. M-a trimis doar sa-mi aduc bilet de trimitere de la medicul de familie si adeverinta de serviciu, urmand sa ma inapoiez la spital pentru interventie. Am trecut pe la medicul de familie, care spre ghinionul meu avea program de dupa masa. I-am spus asistentei situatia si ca voi trimite pe cineva dupa trimitere, eu nemaiputand veni fiind in operatie. Persoana care mi-a obtinut cu greu nenorocita de trimitere a fost refuzata si chiar certata ca-i cere asa ceva. Cred ca asemenea situatii sunt cu gramada si ca altele sunt mult mai grave. Ceva este putred in acest sistem, ceva nu merge bine si totusi nu se iau masuri. Stai cu saptamanile sa te programeze un medic de familie, umbli disperat cu o foaie de analize si nu are cine sa ti le faca pentru ca intotdeauna auzi fraza:,,s-au terminat fondurile". Cu regret spun ca sistemul sanitar anterior era mai bun. Sanatate!

ada

25.09.2017 07:48

Daca ati fost internat de urgenta , nu aveati nevoie de bilet de trimitere!

civil

26.09.2017 21:04

Stimata d-na/d-ra, nu am fost repartizat de la Urgente la acel spital unde am fost operat, nici nu am fost dus cu salvarea. M-am dus acolo pentru un control de rutina iar medicul mi-a recomandat operatia de urgenta. Si daca el mi-a spus sa-i aduc bilet de trimitere, atunci trebuia sa-i aduc. Nu eram in masura sa comentez sau sa refuz. In fond, nu asta e ideea ci faptul ca sistemul este greoi si plin de birocratie. Oameni bolnavi sunt purtati pe drumuri, amanati pentru analize si investigatii pana se primesc fonduri. Cu atata tehnologie s-a ajuns in situatia in care esti purtat de la o usa la alta. Cam asta, pe scurt.

Nicu

25.09.2017 05:45

Nu inteleg niste chestii simple, avem card de sanatate in sistem CNAS, fiecare medic de famile are un computer, de ce nu se pot rezolva aceste lucruri civilizat? Se poate trimite o "trimitere", electronic in cateva secude oriunde in lumea asta, un card se valideaza pe loc si totusi suntem purtati dupa adeverinte, birocratie, batjocora. Atat la medicii de famile cat si la spitale sau diverse centre medicale. Jenant in anul 2017! Daca mai aveti sanatate si mergeti la sediul CJAS Cluj dupa vreo adeverinta sau pentru probleme cu asigurarea va veti ingrozi, sute de oameni asteapta intr-un spatiu de 20 m.p. bilete de ordine care se anuleaza deoarece isi pierd valabilitatea, functionari depasiti din toate punctele de vedere, mizerie, necazuri. Si nu este vina asiguratilor, in majoritatea cazurilor sunt probleme cu "sistemul" care e de cacao. Apoi esti trimis la Finante sa aduci adeverinta ca s-a platit CASS sau la firma de unde trebuie sa aduci OP sau dispozitii de plata . Un putregai in adevartul sens al cuvantului.

Adauga comentariu