“O masă caldă” a împlinit 5 ani. Inițiatorii proiectului au pus la dispoziție și o aplicație pentru cei care vor să doneze

Proiectul “O masă caldă”, prin care persoanele aflate în nevoie primesc hrană caldă, a împlinit 5 ani de activitate. Inițiativa aparține unui grup de profesori de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) Cluj. Acum, demersul a ajuns în mai multe orașe din țară. În plus, există și o aplicație pentru donații – Share Food.

“În 1 iunie am împlinit 5 ani de activitate. La un 1 iunie 2013, o mână de cadre didactice de la Facultatea de Științe Politice (Cosmina Paul a fost sufletul acestui proiect) și-a spus să strângă niște bani din facultate și să gătească pentru că sunt oameni care se duc la Biserica Franciscană marțea și primesc o mâncare caldă. Cumva acesta a fost catalizatorul. În 2014, Cosmina a plecat la București și a dus programul cu ea și acolo. Pentru că rețelele de socializare sunt o metodă bună de promovare, am primit feedback-uri pozitive și atunci s-au înscris oameni și din Satu-Mare, Baia-Mare, Constanța și îi ajutăm noi financiar să facă același lucru ca aici”, a declarat la NCN, în cadrul emisiunii In Vizor de marți seara, Raimona Boian, președinte și membru fondator al asociației “O masă caldă”.

Din martie, asociația “O masă caldă” a pus la dispoziția celor interesați și o aplicație prin care pot fi făcute donații. Aplicația se adresează persoanelor juridice.

“Asociația a pus la dispoziție această aplicație, donatorii (restaurante, firme de catering) își fac cont în această aplicație, iar beneficiarii sunt alte organizații sau parohii care se ocupă de copii, centre de bătrâni. În momentul în care se va face o legătură între donator și respectiva organizație și atunci este posibil să nu mai fie nevoie de aplicație”, a mai spus Raimonda Boian.

“Share Food” este o aplicație pentru donarea mâncării care prisosește. Asociația „O Masă Caldă” a venit atunci cu inițiativa de a lansa un proiect pilot care să ajute la combaterea risipei alimentare. Este vorba despre o aplicație de tip „Share”, prin care cei care doresc, în loc să arunce mâncarea rămasă, au posibilitatea să o doneze. Inițiativa asociației „O Masă Caldă” a pornit de la trista realitate că 10% din alimente se aruncă la ghenă în România și este gândită ca o formă de ajutor pentru cei care au nevoie de o masă caldă, de o hrană suplimentară: cămine de bătrâni, centre sociale, asociaţii caritabile sau alte astfel de locaţii. Aplicația a fost lansată la Cluj, dar este gândită la nivel național, fiind disponibilă pentru descarcare atât pe Android cât și pe iOS.

Adauga comentariu