„O mare bucurie pentru Muntele Băișorii”, făcută de un vechi „liberal” unui alt vechi „liberal”: drumurile spre Muntele Băișorii vor fi reabilitate

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului județean 107R, sectorul cuprins între Muntele Băișorii – Buscat – Muntele Mare, respectiv între km 47+350 și km 58+650. 

Lucrările de modernizare vor consta în realizarea de fundații, podețe, ziduri de sprijin, acostamente, executarea de marcaje, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea de covor asfaltic și a stratului de uzură, potrivit ClujToday.ro. 

„Reabilitarea acestui sector de drum judeţean, îndelung aşteptată, are o importanță deosebită, întrucât în acest fel vom contribui la o mult mai bună punere în valoare a potenţialului turistic extrem de ridicat al acestei întregi zone, fapt ce va genera beneficii multiple atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru economia întregului judeţ”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

Va începe şi executarea lucrărilor de întreținere curentă a drumului județean 107R, sectorul Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii, alocarea fondurilor necesare în acest scop fiind aprobată în cadrul ședinței Consiliului Judeţean Cluj din data de 22 iulie.

Primarul comunei Băișoara este penelista Luca Minodora Susana, colega de partid și de campanie electorală a lui Alin Tișe, care, în campania electorală, în urma căreia a fost realeasă în funcție, a promis, printre altele, și proiecte de modernizare și extindere a rețelelor de drumuri. 

„Felicitări, domnule presedinte! Nu ai nevoie de proteste, ai nevoie de răbdare si sprijin! Ești responsabil in tot ceea ce faci! Mare bucurie pentru Muntele Baisorii!”, a comentat ieri, la ora 00:58, primărița Băișoarei, pe pagina sa de Facebook, în dreptul știrii că „Tișe pune piciorul în prag și semnează autorizația de construire a drumului județean spre Buscat”.

Totul este bine, atunci când campania electorală se termină cu bine, iar aleșii liberali își pot da mâna pentru îndeplinirea obiectivelor electorale, pentru ca, în următorul mandat, să fie realeși. Singura problemă este că alte drumuri județene, unde nu există această comuniune de simțăminte și idei, au toate șansele să rămână, în continuare, nereabilitate.


Minodora Luca este primar al comunei Băișoara din 5 iunie 1996, de pe vremea Partidului Democrat. O comuniune, așadar, veche, de „viziuni politice și administrative” cu Alin Tișe, un alt fost PD-ist. PDL-ul nu a murit, doar s-a rebranduit. Și, în timp ce noii liberali (vechii pedeliști) își dau mâna, întru proiecte comune, pentru binele, bineînțeles, al comunității, noii liberali cu vechii peneliști, cum este Romulus Mîrza, primarul PNL al comunei Țaga, nu par a se înțelege la fel de bine. Așa că, spre Țaga, clujenii vor merge probabil în continuare pe drumuri nereabilitate.

În anul 2011, sub conducerea lui Alin Tișe și în precampanie electorală,  Consiliul Județean Cluj demara cel mai mare proiect de infrastructură al județului. După nici 3 ani, din acest proiect de „modernizare” a celor 1200 de kilometri de drumuri județene, cu care Tișe câștigase alegerile din 2008, s-a cam ales praful. Contractul, câștigat de Asocierea Kiat Group Construct SRL, S.C. Tehnic Asist SRL și Dalmar Construct SRL, a fost reziliat în 18 mai 2014 de către conducerea CJ Cluj. Motivul rezilierii a constat în faptul că lucrările ce trebuiau să fie executate au înregistrat întârzieri majore față de graficele prevăzute. Cei mai afectați cetățeni din județ au fost locuitorii din Țaga și Fizeșul Gherlii, unde Kiat-ul nu a intervenit deloc în 2014, iar drumul a fost plombat ulterior de mântuială de către firma CJ Cluj, RAADPP. 

Foto: Facebook.com

Comentarii

Dan

30.07.2016 20:34

Sa-i spuna cineva lui Tise ca au trecut doua luni de cand e presedinte ! Idiotul asta se cearta pe facebook cu vecinii sai pe care-i numeste delatori ordinari si cu Dan Tamas, rezolva problema stadionului, face de cacat CMID-ul dar de drumuri nu se ocupa decat daca are vre-un pedelist nevoie ? De starea drumului spre Marisel a auzit ? Poate ca ar fi cazul sa-si scoata curul din birou si sa se apuce de lucru ca oamenii nu l-au votata pentru problemele municipiului, ci ale judetului !!!

Vasile

31.07.2016 12:18

dar de drumul spre panticeu nu a auzit ? sau asta nu-l asfalteaza pentru ca trece prin Chinteni ? Atunci sa vada cum e pe la Vultureni, Fodora, Aschileu si din Aschileul Mic spre Ugrutiu. Salajenii au facut drumul ca-n palma dar clujenii au in cap avioane, stadioane, ...

Adauga comentariu