O localitate din județul Cluj este în "carantină" forțată. Drumul județean a devenit impracticabil

Locuitorii din localitatea Vâlcele, comuna Bobâlna județul Cluj sunt în pericol să fie izolați din cauza drumului impracticabil. Oamenii nu se mai încumetă să meargă cu mașinile, iar bătrânii satului rămân izolați. Nici măcar autobuzul care face legătura cu Dej nu mai poate ajunge până la Vâlcele, oprește doar în satul vecin. 

”Mașina care colecta laptele nu mai vine în localitate din cauza stării "drumului", oamenii încep să evite deplasările în zonă, bătrânii rămân singuri și neajutorați, multe mașini sunt avariate în craterele de pe acest blestemat tronson de drum, iar unitățile de intervenție în caz de urgență au reale probleme în a ajunge aici în timp util. Acum, nici autobuzul care mergea spre municipiul Cluj-Napoca nu o să mai circule, tot din cauza drumului.  Iar autobuzul care circulă dinspre Dej nu mai vine decât până în localitatea vecină. Noi considerăm că aici e vorba deja de încălcarea drepturilor omului,”, transmit sătenii. 

Locuitorii din Vâlcele, ajunși la capătul răbdării, au transmis acum un an, în februarie 2019, către Consiliul Județean Cluj o petiție privind starea foarte proastă a drumlui 109B. În martie li s-a răspuns că  "în perioada imediat următoare, va fi realizată o evaluare și va fi întocmit un referat de încheiere a unui contract de lucrări de întreținere pe acest sector de drum. Lucrările vor demara imediat după întocmirea acestui contract, dar numai în condiții meteorologice favorabile." De atunci au avut timp un an întreg să execute măcar lucrări de întreținere pe acest drum astfel încât să se poată circula pe el. 

”În răspunsul la petiție ni se sublinia că reclamația noastră a fost redirecționată conform prevederilor legale. Totuși, articolul 13 al OUG 27/2002 spune că "în răspuns se va indica în mod obligatoriu temeiul legal al soluției adoptate", prin urmare am dori să aflăm și noi de la Consiliul Judetean Cluj în virtutea cărei legi își permit dumnealor să își bată joc de oamenii acestor locuri? Cât mai aveți de gând să vă mimați responsabilitățile? Dorim măsuri urgente și concrete, vă reamintim că trăim în Europa lui 2020! Noi continuăm să plătim taxe și impozite, iar dumneavoastră sunteți plătiți din acești bani pentru a vă asigura de bunul mers al administrației în acest județ. La cum vă faceți datoria, considerăm că noi ar trebui să fim scutiți de aceste dări, întrucât nu beneficiem de nici un fel de protecție din partea Statului Român (dimpotrivă, suntem sabotați în mod sistematic), atâta timp cât această localitate este ruptă de lume din cauza incapacității dumneavoastră de a rezolva o problemă simplă de infrastructură! Vă rugăm să aruncați o privire asupra fotografiilor atașate acestei postări și, cu mana pe inimă, să spuneți că acesta este, într-adevăr, un drum demn de acest secol sau de a fi numit "județean"!”, mai transmit sătenii. 

Drumul județean 109 B, Tiocul de Jos- Oșorhel se află pe lista Consiliului Județean pentru lucrări de întreținere în 2020, Poate că de această dată nu va mai trece încă un an fără ca acest drum să fie reparat și să poată fi folosit de către locuitorii județului. Tișe se lăuda că nu mai sunt drumuri proaste în județ, iată însă că realitatea îl contrazice, încă mai sunt drumuri pe care nu se poate circula. 

 

Adauga comentariu