O judecatoare din Galati, din completul care instrumenteaza apelul in Dosarul Gazeta a fost recuzata de avocatul Mihail Neamtu. Incident incredibil cu deputatul Steluta Cataniciu

"Dosarul Gazeta" s-a mutat dupa un deceniu de la instanta din Braila la Curtea de Apel Galati, unde se judeca apelul facut de catre inculpati.

In ultimele doua luni, martori audiati in proces s-au plans ca judecatori din complet incearca de-a lungul interogatoriului sa influenteze depozitiile si sa tensioneze atmosfera. Jurnalistul Mihai Prodan, audiat ieri, a avut o pozitie ferma in acest sens, solicitand instantei sa scrie corect marturia lui, nu sa o altereze. 

Dar acestea nu au fost singurele incidente de-a lungul celor aproape 12 ore de proces. La un moment dat, deputatul Steluta Cataniciu a oferit instantei o serie de documente, fara ca ele sa fie prezentate avocatilor partilor vatamate. In momentul in care unul dintre avocati a sesizat problema si a invederat instantei acest lucru, cerand dreptul de a consulta documentele, care erau niste crochiuri din ziare, deputatul Cataniciu a solicitat retragerea lor, lucru aprobat, in mod suspect, de instanta. 

Avocatul Mihai Neamtu a solicitat recuzarea imediata a respectivului judecator.

"Am apreciat ca s-a cam abatut de la impartialitate, favorizand procedural o parte, restituind documente din dosar, fara sa respecte procedura de restituire a documentelor", a declarat pentru Ziar de Cluj avocatul.

Acesta nu a acordat prea mare importanta demarajului in tromba al deputatei nervoase. Caci Steluta Cataniciu a plecat cu o falca-n cer si una-n pamant de la Galati, invocand ca pierde avionul.

"Din cate am inteles, dansa avea avion de intoarcere mai rapid si nu a mai putut sa stea, sa zic asa, in linii mari. A fost audiat sotul dansei si dupa aceea, avand cererea de recuzare care practic suspenda sedinta, n-a mai stat si a plecat acasa. Va veni la alt termen. Partea care depusese documentele era dansa si, daca a fost un pic mai tensionata, sa zicem asa, polemica, nu as califica drept incident faptul ca a plecat si vine la un alt termen", a comentat avocatul.

Avocatul Mihai Neamtu a marturisit ca dezbaterile au durat pana la 9 seara, pret de 11 ore si jumatate, si au fost audiati 7 martori si o parte vatamata. 


Adauga comentariu