O investiție de 1,5 milioane lei din cartierul Zorilor a ajuns o groapă de gunoi – VIDEO

Parcul Iuliu Prodan din Zorilor, inaugurat cu mare fast în 2012, a ajuns o mică groapă de gunoi, ignorată de firmele de salubritate, aflate în slujba Primăriei Cluj-Napoca. După ce a investit aproape 1.500.000 lei în amenajarea parcului, conducerea orașului l-a lăsat de izbeliște. Dacă e la capăt de cartier, nu contează atât de mult?

Băncile din Parcul Iuliu Prodan sunt vechi, cu lemnul scorojit, iar cojile de semințe și PET-urile sunt latimotivul acestui parc. În jurul tuturor băncilor, sunt deșeuri, care zac aruncate de săptămâni bune. Coșurile de gunoi sunt rupte și pline cu saci menajeri în care au fost îndesate resturi de toate felurile. Din unii saci a început să curgă zeamă urât mirositoare din gunoaiele care s-au descompus. Nu mai e nevoie de niciun alt semn al absenței îndelungate a firmelor de salubritate.

Asfaltul turnat în urmă cu șapte ani s-a deteriorat de pe unele alei. Acum mai este doar pietriș mărunțit, incomod pentru cetățenii care ar dori o plimbare relaxantă. Nici bordurile nu arată prea bine. Unele sunt desprinse sau strâmbe.

Pe alocuri, pe iarbă, sunt haine aruncate probabil de oamenii străzii care găsesc refugiu în acest parc.

Parcul se întinde pe o suprafață de 3,1 hectare, valoarea totală a lucrărilor realizate pentru amenajare a fost de aproximativ 780.000 lei și au fost realizate de Serviciul Spații Verzi din Primărie. Printre altele, au fost amplasate aparate de fitness, aparate de joacă, un foișor și zece bănci. Să nu uităm nici de plantările de arbori pe care primarul Emil Boc le-a făcut în anul 2013.

Pe partea de infrastructură de acces, au fost realizate alei pe o lungime de 1200 metri. Lucrarea a fost efectuată de asocierea Diferit - Kiat, în baza contractului de reabilitare a drumurilor, iar costurile s-au ridicat la suma de aproximativ 400.000 lei.

Pe partea de iluminat public au fost amplasate 34 aparate de iluminat și stâpi, 1 km de cablu și un corp de iluminat în foișor. Valoarea lucrărilor pentru partea de iluminat s-a ridicat la 306.000 lei.

Parcul "Profesor Iuliu Prodan" a fost amenajat în urma unui parteneriat încheiat între Primăria Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Adauga comentariu