O intrebare pentru domnul primar Emil Boc

La Cluj, Compania de Transport Public gestioneaza gratuitatile oferite zecilor de mii de pensionari din oras, inca de cativa ani incoace.  Nu este nevoie de o organizare speciala in acest sens, ori de un card care sa le ateste statutul de pensionar beneficiarilor acestui program.

Il intrebam pe Emi Boc, in acest context, de ce reducerile studentesti nu pot fi gestionate de un departament special ce se poate constitui la nivel de primarie sau chiar de CTP? De ce este nevoie de organizatii studentesti? De ce este nevoie de StudCard sau Omnipass, acum aflate sub aceeasi umbrela, care percep taxe studentilor, doar pentru ca tinerii sa-si dovedeasca, pana la urma, statutul de student?

In Cluj-Napoca sunt peste 80.000 de studenti, iar reducerea pe mijloacele de transport in comun ar putea fi acordata, atat de simplu, in baza carnetului de student, la fel cum gratuitatea pentru cei varstnici se ofera in baza cuponului de pensionar. De ce sunt acceptati “baietii destepti” din ONG-urile studentesti, care trag bani de pe spinarea tinerilor, doar pentru ca li se permite?

Comentarii

Angela

30.10.2014 12:56

Cum de ce? Pentru ca exista interes, pentru ca exista bani multi in joc, pentru ca exista favoruri si reciprocitati.Ideea de win-win e interpretata gresit atunci cand e vorba de banii statului

D.

30.10.2014 13:43

Intrebarile sunt intr-adevar "rautacisme" pentru ca cei 80.000 de studenti au si posibilitatea cardului gratuit EURO26 sau ISIC, astfel ca ceea ce urmariti sa induceti dvs. publicului cu "baietii destepti" e doar o chestiune de manipulare. Pacat.

Informatorul

30.10.2014 19:25

Hai sa stricam ceva ce merge, doar de dragul de a ne baga in seama. ANOSR, desi nu sustine ideea cardurilor, in studiile facute in toate centrele universitare din tara a descoperit ca singurele unde functioneaza programul de subventii pt studenti sunt orasele unde exista aceste carduri. Coincidenta?In restul fie nu se dau, fie studentii isi platesc abonamentul si apoi merg lunar si stau la cozi pt a li se deconta partial abonamentul, etc. Dar recunosc ca e un subiect numai bun pt populismele politicienilor, mai ales al celor gen Bildea, bagatorul sef in seama :))

Adauga comentariu