O intrebare de bun simt pentru institutiile Statului din Cluj. Nu intereseaza pe nimeni ca fabrica de sclavi moderni Fujikura are pierderi SUSPECT de mari la o cifra de afaceri enorma? A ajuns Clujul bataia de joc a tuturor?

Vremurile in care picam pe spate ca si clujeni la venirea marilor investitori s-au dus. Ceata ni s-a dus de pe ochi. Multi dintre providentialii straini veniti la Cluj sunt genul care vor sa angajeze mii de oameni pentru salarii de nimic, basca sa primeasca si ajutoare de stat de milioane. 

Un mare investitor precum FUJIKURA a venit in Romania ca sa isi bata joc de tara si de Cluj, de legile noastre. Astazi, conform unui comunicat al ITM Cluj, în data de 30 mai, în urma unui control comun cu lucrători ai Serviciului pentru emigrări al județului Cluj, au fost depistati lucrând, fără forme legale de muncă, un număr de 259 de cetățeni străini dintre care: 162 de cetățeni marocani, 48 cetățeni mexicani, 49 cetățeni paraguayeni, toate fără aviz de detașare, persoane care provin de la alte entități juridice ale grupului Fujikura din Maroc, Paraguay și Mexic. 

In iarna, Ziar de Cluj a avertizat institutiile statului despre aceasta fabrica de sclavi moderni, vezi AICI.

Astazi, tot noi o sa intrebam ANAF Cluj si DIICOT Cluj daca nu li se pare suspecta urmatoarea situatie de fapt.

In ultimii 6 ani, Fujikura si-a triplat cifra de afaceri si si-a dublat numarul de angajati. Totusi, dupa cum lesne se poate vedea in plansa de mai sus, pierderile cumulate pe ultimii 3 ani de catre acest mare "investitor" sunt de aproape 100 de milioane de lei, peste 20 de milioane de euro. O intrebare de bun simt pe care ar trebui sa si-o puna un simplu cetatean, daramite un inspector ANAF sau un procuror DIICOT, este de ce oare au loc aceste pierderi? Care este legitimitatea acestui business de a mai exista daca pierderile sunt atat de teribile? De ce creste mereu cifra de afaceri si de ce nu exista profit, ba din contra pierderile sunt de milioane de euro anual?

 

Clujul a fost pentru Fujikura o lămâie mare şi ieftină pe care au stors-o până la ultima picătură. Plătind prost. Zbierând prin comunicate de presă că nu mai pot angaja, că, vezi Doamne, clujenii sunt leneşi şi nu vor să lucreze. Dar salariile oferite au fost mereu mizerabile. 


Nu de puţine ori, angajaţii Fujikura au protestat pentru salariile mici pe care le primeau de la Mike Campan, un american de origine română, un ninja corporatist care are o carieră prodigioasă în ultimii 15 ani numai în companii străine cu sediul în România, de genul celor care fac super bani pe spatele românilor. Intrebarea e: pana cand?

Comentarii

bunelul

20.06.2017 09:00

Pai de asta a trebuit distrusa toata industria si agricultura romaneasca, cladite cu greu sub Ceausescu de catre poporul roman, pentru a-i oferi pe romani sclavi ieftini firmelor corporatiste straine. In ziua de azi, ca si roman, nu prea ai multe optiuni in tara: munca la stat, daca ai studii si pile la partid, munca la stapanii de sclavi, romani sau straini, statul acasa, la tara, muncit cu ziua prin sat, sau plecatul afara, unde este greu si multa incertitudine! Asta s-a dorit inca din 1990! Noi ne-am facut sperante ca vom trai ca in vest, dar cartile erau deja facute de catre tradatorii tarii fara acordul nostru. Iar ca sa se mentina starea de sclavizare a natiei se fac tot felul de manipulari si tertipuri de catre firmele straine care au investit aici, impreuna cu politicienii, de genul opozitiei fata de masurile sociale ale PSD, sau miscarea de zombi corporatisti \\Rezist, sau actualul puci din PSD! Totul pentru a mentine starea de saracie a populatiei si profiturile mari ale strainilor! Tot pentru o noua generatie de sclavi s-au distrus invatamantul si sanatatea. Iar la pensie alta mizerie, 93% din pensionari au sub 1000 lei lunar. In acest ritm, va veni o zi cand se va ridica un nou patriot cu viziune, un ,,dictator'' luminat, care ne va elibera de ciocoi. Iar statuia lui Ceausescu va trona in centrul Clujului, drept ultimul patriot care a murit martir! Nu ar strica sa faceti si un top al evazionistilor care si-au falimentat mai multe firme, de-a lungul timpului, iar ei sunt foarte prosperi! Va felicit pentru acest set de articole despre firmele straine!

Adauga comentariu