O intrebare-cheie pentru Emil Boc: putem vedea extrasul de cont stampilat de Banca Transilvania din 12.12.2014, cu plata facuta de Federatia SHARE catre European Event Service?

 

Lipsa de atentie, probabil intentionala, a functionarilor Primariei de la Departamentul Control Preventiv Financiar este dovedita prin acceptarea la decontare a unui set de documente plin de inadvertente, erori umane si lucruri... ciudate.

Unul dintre cele mai stranii documente din OPIS-ul de acte prezentat de SHARE la dosarul de decontare este documentul de Plata Valutara, in care a fost trecut gresit numarul facturii. Asa cum am aratat in anchetele anterioare, Vlad Pop “pare” ca a transferat 452.000 de euro catre European Event Service, dar nu pentru PFA-ul din Germania, ci pentru o entitate comerciala cu acelasi nume din Danemarca.

Documentul prezentat la decontare contine doar mentiunea “tiparit de Vlad Pop" in data de 12 decembrie 2014 si, in afara de faptul ca pare un document tipizat de plata online al Bancii Transilvania, nu exista niciun alt insemn sau o stampila oficiala a bancii care sa ateste ca tranzactia a avut loc. Intelegem ca plata ar fi putut fi facuta online si ca nu era nevoie musai sa mearga la ghiseu, dar un functionar atent de la Primarie ar fi trebuit sa intrebe daca documentul nu este cumva falsificat.

In teorie si in practica este foarte posibil ca Vlad Pop sa fi facut in softul de online tranzactia, dar ea nu putea fi activata decat cu acordul bancii pentru asemenea sume. Totusi, o data facuta plata, Vlad Pop ar fi putut sa tipareasca documentul, chiar si neavizat de banca, sa anuleze operatiunea initiala de plata si sa prezinte acest document ca fiind o plata efectiva.

De ce avem aceasta suspiciune? Pentru ca ne vine greu sa credem ca Federatia SHARE ar fi putut avea in data de 11 decembrie in cont – si acum ne referim la un ONG – circa 452.000 de euro din fonduri proprii pentru a efectua aceasta plata. Este o suma imensa care: a) fie nu a existat in cont, b) daca a existat, a fost depusa din surse externe, “imprumuturi creditare persoana particulara”, c) a existat pur si simplu, dar asta inseamna ca Federatia SHARE ar fi trebuit sa aiba niste incasari/venituri/alocari bugetare extrem de consistente in 2014 (si nu le-a avut). Pentru a spulbera orice fel de intrebari legitime despre felul in care s-au decontat banii publici de la SHARE, il rugam pe Emil Boc sa ne clarifice aceasta dilema si sa ceara de urgenta Federatiei SHARE extras bancar de cont luat de la orice ghiseu al Bancii Transilvania si stampilat de institutia bancara.

Comentarii

Cucurigu

22.04.2015 14:33

De obicei institutiile bancare recurg la tot felul de tertipuri ca sa aiba de castigat. Se numesc conturi si bani fictivi, tranzactii fictive facute pentru a grabi anumite procedee si tranzactii. Trebuie vazut cum a fost implicata banca in proces. Mai trebuie vazut daca Boc are un document oficial pentru decont. Altfel a primit teapa si stie, sau nu. Desi, o fi el mic si porno dar nu e chiar asa prost.

Constantin

22.04.2015 14:34

Eu vreau sa il intreb pe Boc de unde are bani sa-si finanteze partidul. Din cei 4000 de lei pe care ii are salar? Sa ne explice, transparent, cu procedeaza si cati bani a scurs din bugetul local ca sa-si sustina partidul.

Banca Oficiala

22.04.2015 14:54

Nu uitati ca au nu 1, ci 2 banci partenere. Iar acordul cu ele prevad inclusiv facilitati de factoring, creditari pe termen scurt, negocieri la cursurile de schimb, etc. Nu sunt chiar asa prosti baietii. Ce aveti voi este un print standard de pe BT24

fodo

23.04.2015 10:07

Nu stiu ce va mai mira la primaria cluj!? alte exemple de cheltuire cu folos ai banilor publici ar fi: in februarie pe strada racovita o masina facea dezinsectie (sunt curios cati tantari ati vazut in februarie!!), iar vineri noaptea 17.04 pe o ploaie torentiala o alta masina spala strada brancusi.

Adauga comentariu