O groapă adâncă, prost semnalizată, uitată de Primărie chiar pe trotuarul de lângă Liceul Avram Iancu - FOTO

Trotuarul de pe strada Onisifor Ghibu a fost spart pentru lucrări de montaj rețele chiar în dreptul liceului Avram Iancu. La o lună de la debutul școlii groapa este încă acolo, neacoperită, iar elevii o ocolesc pe stradă. 

Trotuarele de pe acea stradă sunt adesea greu de folosit de către pietoni, iar problema este cu atât mai gravă cu cât pe acolo circulă sute de copii care merg la liceul Avram Iancu.

Chiar în apropierea școlii o groapă mare rămasă în urma unor lucrări se întinde pe tot trotuarul, astfel că se poate circula doar pe carosabil. Banda de semnalizare de pe o parte a gropii a dispărut, astfel că un copil cu nasul în telefon poate foarte ușor să nu vadă pericolul. Trecerea pentru pietoni este mai jos de groapă, astfel că dacă elevii vor să traverseze în siguranță, inevitabil trebuie să meargă pe stradă pentru a ocoli groapa.

O altă problemă este faptul că elevii au la dispoziție trotuarul doar pe o singură parte a străzii, deoarece celălalt este ocupat de mașini. De altfel, și pe partea cu liceul trotuarul este liber doar pentru că există gard care nu permite accesul mașinilor.

Surprinzător, Poliția locală a făcut verificări pe strada Onisifor Ghibu, dar nu a găsit mașini parcate pe trotuar. Îi ajutăm noi pe polițiștii locali cu poze, dacă ei nu au văzut mașinile de pe trotuar. O fi făcut verificări târziu în noapte când toată lumea a plecat spre casele lor, pentru că altfel era imposibil să nu găsească mașini pe trotuar.

”La momentul controalelor efectuate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier în perioada 09-11.10.2019, pe strada Onisifor Ghibu nu au fost depistate autovehicule oprite/staționate neregulamentar pe trotuar”, transmite primăria Cluj-Napoca.

Părinții au făcut mai multe sesizări către municipalitate, semnalând că respectiva groapă este prezentă pe trotuar cu mult timp înainte să înceapă noul an școlar. Primăria le-a comunicat că se desfășoară lucrări de montaj rețele, după care se vor face reparații. Această promisiune datează deja de mai mult de o lună. Între timp groapa este tot acolo. Acum nimeni nu mai lucrează nimic, nu mai erau muncitori în zonă, dar groapa nu a acoperit-o nimeni. Până la refacerea trotuarului ar trebui să se ia în calcul acoperirea acelei spărturi.

Adauga comentariu