O greseala a angajatilor Consiliului Judetean aduce pierderi anuale de 40.000 de euro Aeroportului Cluj si impiedica organizarea mitingului aviatic

Un litigiu ce dureaza de mai bine de 14 ani blocheaza dezvoltarea Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj. Totodata terenul asupra caruia institutia subordonata Consiliului Judetean Cluj are drept de proprietate, insa nu il poate utiliza, poate anula desfasurarea mitingului aviatic devenit deja o traditie pe aeroportul clujean. 

Terenul pe care se afla parcarea ANPRON 2 din incinta Aeroportului International Avram Iancu Cluj a fost intabulata de firma S.C. Avitrans SRL din Gherla in mod fraudulos in urma cu 14 ani. Dupa 8 ani de procese Consiliul Judetean Cluj a reusit sa isi demonstreze in instanta dreptul de proprietate asupra caii de rulare a avioanelor si asupra terenului pe care se afla platforma de parcare a aeronavelor in suprafata de 8.344 mp, insa nu a reusit sa intre in posesia acestuia din cauza unei ipoteci operate in cartea funciara de catre Liviu Oros omul de afaceri gherlean care detine S.C. Avitrans SRL. Acest lucru limiteaza numarul aeronavelor de mici dimensiuni care pot stationa in incinta Aeroportului Cluj, fapt ce prejudiciaza institutia cu aproximativ 40.000 de euro anual. 

“Platforma in litigiu era utilizata pentru parcarea avioanelor mici, insa sechestrul impus asupra terenului in cauza de catre firma Avitrans SRL aduce pierderi de peste 40.000 de euro pe an“, a declarat David Ciceo.

Pentru faptul ca Aeroportul International Avram Iancu Cluj nu poate utiliza parcarea ANPRON 2 in acest an, sansele de organizare a mitingului aviatic, devenit deja o traditie in Cluj-Napoca, sunt aproape nule. Presedintele interimar la Consiliului Judetean Vakar Istvan s-a aratata optimist in ceea ce priveste organizarea mitingului aviatic in pofida costurilor ridicate si a lipsei locurilor de parcare pentru aeronavele care ar urma sa ia parte la demonstratia de acrobatie. 

“Este frumos mitingul aviatic. Mai incercam sa gasim solutii sa il organizam, dar trebuie sa stiti ca astfel de evenimente costa si este o metoda interesanta felul in care se plateste kerosenul pentru MIG-uri, dar poate gasim o formula pentru cei peste 10.000 de clujeni care au fost prezenti la editia anterioara a mitingului aviatic”, a afirmat Vakar Istvan in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Aeroportul Cluj.

Adauga comentariu