O firmă din Zalău cu un singur angajat și profit 1.500 euro construiește un bloc de locuințe în Cluj-Napoca

Încă un bloc de locuințe va apărea în Cluj-Napoca, oraș în care de câțiva ani se construiește masiv, semn că cererea este foarte mare. De data aceasta este vorba despre un bloc cu trei etaje și spații comerciale la parter, pe strada Târnavelor nr. 47A, cartierul Mărăști. Beneficiarul proiectului este Difil SRL Zalău, o firmă cu un singur angajat și profit mic pe anul trecut. Nu a fost înregistrată nicio cerere de dezbatere publică pe această temă.

Difil Zalău activează pe piață din 1998. A mai construit în Cluj-Napoca un bloc cu trei etaje pe strada Bună Ziua nr. 45 și un alt bloc cu trei etaje pe strada Beiușului în zona Expo Transilvania. Mai are în portofoliu o vilă în Zalău și una în Cluj-Napoca.

Difil SRL are trei asociați: Florin Daniel Lazăr (50%), Dan Adrian Filip (25%) și Teodor Filip (25%). Cei trei fac parte și din Consiliul de Administrație. Anul trecut, firma din Zalău a înregistrat o cifră de afaceri de 16.700 euro și profit de 1.500 euro. În urmă cu doi ani, compania avea venituri totale de 18.000 euro, profit net de 4.200 euro, iar în urmă cu trei ani, cifra de afaceri era de 5.900 euro și a avut un profit net de 326 mii euro. De-a lungul anilor, Difil a avut și pierderi care au variat între câteva sute de euro și 17 mii euro.

Difil SRL Cluj-Napoca a avut un singur angajat în ultimii zece ani de activitate.

În ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta se va dezbate Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de urbanizare a străzii Târnavelor nr. 47A. Suprafața de teren vizată are 1.048 mp și este proprietate privată.

Accesul auto și pietonal se va face din strada Târnavelor și accesul pietonal se va realiza din strada Mureșului. Staționarea autovehiculelor se va face în parcare subterană. Potrivit proiectului de hotărâre privind PUZ-ul de urbanizare, se propun 20 de locuri de parcare realizate exclusiv în incintă și 7 locuri de parcare amenajate adiacent străzii Târnavelor și străzii Mureșului.

„Suprafața de 151 mp necesară regularizării străzilor Târnavelor și Mureșului va fi dezmembrată din parcela inițială și înscrisă în CF cu titlu de drum anterior emiterii autorizației de construcție pe parcelă. Aceasta va fi amenajată cu 7 locuri de parcare auto și transferată cu titlu gratuit în domeniul public anterior recepției construcției propuse”, scrie în proiectul de hotărâre.

Arhitectura clădirii va fi de factură modernă, se interzice realizarea de pastiște arhitecturale sau imitarea stilurilor istorice. Acoperirile vor fi de tip șarpantă, conform specificului zonei. Materialele de finisaj vor fi cele specifice programului – țiglă ceramică sau tablă. Culorile vor fi pastelate, deschise, apropiate de cele naturale, specifice. Se interzice folosirea culorilor saturate, stridente, la toate elementele construcției.

Proiectul de hotărâre a fost supus consultării publice din 13 aprilie 2021 până în 28 aprilie 2021, dar în această perioadă nu au fost înregistrate propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul supus consultării publice și nici nu s-a solicitat o dezbatere publică a acestuia.

Adauga comentariu