O fetita a murit, dar nimeni nu isi asuma vina pentru asta. Managerul spitalului care a interzis operatia salvatoare spune acum ca nu stia nimic despre cazul ei

Comentarii

Claudia

04.07.2015 17:20

Un porc între trei scroafe! Nimea-n drum, care-şi permite să conteste dreptul unui doctor excepţional să salveze vieţi!Cât suntem de ticăloşi, ca popor, dacă acceptăm astfel de şefuleţi să ne conducă, să ne impună reguli şi obligaţii?Cine îl ţine pe ticălosul ăsta în fruntea sistemului de sănătate al unui oraş universitar cum este Clujul?

Dan

04.07.2015 21:50

"în actuală conjunctură suntem cu adevărat descoperiţi din punct de vedere legal…”, a subliniat Şuşcă."Sa inteleg ca in situatiile in care erati desoperiti din punct de vedere legal, medicul respectiv a operat si salvat copiii care traiesc bine mersi sanatosi, iar acuma cand ati tinut cu dintii sa fiti acoperit din punct de vedere legal, un copil a murit din cauza birocratiei si a vendetei pe care dvs ca manager o aveati cu chirurgul Ciuce?Poi ce am prefera intr-o societate normala, sa fim acoperiti legal si sa ne moara copiii sau sa fim descoperiti legal dar omul ala sa fie lasat sa salveze vieti?Asta da manager! 

Nae

05.07.2015 10:05

Putregaiul din sistemul clujean de sanatate porneste de la sefii de clinici,  distinsi profesori,  conferentiari si pana la manageri gen Susca. Daca Clujul ar fi avut un Spital de Urgenta pacientul putea fi operat aproape de cum iesea din nastere,  sectiile clinice sunt pe niveluri si se pot forme rapid echipe multidisciplinare care sa se apuce de salvat pacienti,  acolo in cladire.  Dar la Cluj nu se doreste asta,  le repugna unora sa nu fie pe propria feuda,  propria clinica cat mai departe de altii. Salvari blocate aiurea, cu transportul pacientilor la examinari in alte zone si pavilioane,  apoi inapoi,  internari si plimbari prin sectii clinice in timp ce pe strada oamenii cazuti asteapta cu orele o ambulanta. Coroborata cu dezastroasa functionare a CASS,  carduri needitate,  statul cu orele la medicul de familie din cauza nefunctionalitatii sistemului ,  oameni care prefera sa cheme ambulanta la afectiuni ce pot fi trate ambulatoriu, de multe ori si la medicul de familie  tarnsformat acum in IT-is validor date,  statul cu orele la UPU,  asta daca nu vii cu ambulanta,  etc,  etc. Solutii s-ar fi gasit,  nu era legat de tot felul de lucrari megalomanice la Floresti,  Campanesti.  Se putea reloca de exemplu Spitalul de Recuperare in actualele pavilioane a SJU iar acolo ,  poate cu o extindere a cladirii si un helioport se putea face ceva.  Dar nu se vrea,  se doreste un haos controlat,  "eu mis sef aicia",  eu dirijez,  eu imi cer dreptul,  eu.....Susca asta e dea dreptul penibil,  el e un 0 acolo,  poate ar trebui sa raspunda la cum a folosit banii in renovari,  in dotari,  de ce sunt carari de munte cu gropi enorme in zona V. Babes reabilitate anul trecut,  poate pe hartie nu in realitate,  la clinicile Neuro de nu poate intra o Salvare din cauza gropilor enorme,  etc,  etc. Chestia cu operatiile nu-i de nasul lui,  acolo jocurile sunt facute de aceeasi de care v-am explicat. La tv nu stiu care, in anii trecuti,  prof Barsan a atacat acest subiect si s-a oprit brusc "ca sa nu deranjeze pe unii".  

Cosmi

05.07.2015 14:01

Cum ai ajuns manager de spital domnule Susca? Când dumneata bei pana la 2 noaptea și urinezi pe tine. Cumva domnul Calin Aschilean sau Loti de la Casa de CULTURA s-au folosit relațiile pentru a te pune în functie. Nu a fost suficient cât ai furat acum 2-3 ani ??? AAcum ai ajuns sa iei decizii în spitale ca sa moara copii. Pentru ce domnule Susca??? În acte apare evaziune fiscala și nu ști cum sa o stergi iar pentru asta ai recurs la o stratagema politica în care din nefericire a murit un copil. Oare lumea știe cine esti???? O mizerie a clujului....un hot nenorocit acoperit de DNA Turda. Sa Îți fie rușine 

Claudia Oltean

05.07.2015 14:44

Acest individ trebuie demis urgent si anchetat. Acest vierme nu poate nici măcar respira același aer cu marele profesor și OM, Constantin Ciuce. Condoleanțe familiei, păcat de suflețelul care s-a stins din cauza imbecilității acestui rahat cu ochi, pompos numit manager, Şuşcă.

Georgeta Bara

06.07.2015 08:52

Este jenant si dureros ceea ce s-a intamplat. Cine este acest manager Susca? Ce a realizat , profesional vorbind , pana in prezent? Se poate constata cu usurinta ghimpele ce il are vis a vis de prof. dr. Ciuce. E revoltator! Un profesionist desavarsit , un medic dedicat profesiei, cu rezultate exceptionale in multiple cazuri, este dispus sa-i ofere o sansa la viata fetitei, insa nu este lasat. Pacat. Speram ca Ministerul sa-l demita pe d-l manager. Ar fi imperios necesar sa se reorganizeze sistemul sanitar. Mult succes d-lui prof. dr. Ciuce , sa poata razbi in aceasta jungla, demonstrand ca, competenta profesionala, experienta si pasiunea cu care se daruieste profesiunii, sunt atuuri care sunt mai presus de "n" specializari, atunci cand e vorba de sansa la viata!

Georgeta Bara

06.07.2015 09:02

Este jenant si dureros ceea ce s-a intamplat. Cine este acest Susca? Ce a realizat, profesional vorbind, pana in prezent? Un profesionist desavarsit, un om dedicat profesiei, cum este d-l prof. dr. Ciuce este dispus sa ajute oferind o sansa la viata copilei, insa nu este lasat. Revoltator! Mult succes d-lui prof. in a demonstra ca, competenta profesionala, experienta si modul in care se pune in slujba salvarii unei vieti sunt atuuri de netagaduit, ce nu au nevoie de "n" specializari atunci cand e vorba de sansa la viata.

Domnica

06.07.2015 09:05

Am asistat stupefiata la circul mediatic care se face in jurul acestu caz. Oare chiar nimeni nu stie ca in CLUJ  -  NAPOCA exista Chirurgie pediatrica unde sun medici care fac cu succes aceste operatii? De ce trebuia trimisa fetita la Bucuresti ? sau de ce trebuia sa o opereze Dr Ciuce?? Managerul spitaului are dreptate din punct de vedre legal nu este permis ca o astfel de operatie sa fie facuta de un chirurg generalist  fie el si Dr. Ciuce! De unde pana unde se opereaza copii noi nascuti in Ghirurgie de adulti atata timp cat exita , inca odata spun CHIRURGIE PEDIATRICA in Cluj??!! Si acest caz nu era atat de mediatizat daca nu exista un conflict intre Manager Susca si Dr Ciuce! sa fim seriosi. Asta e mafia medicala in Cluj. In alta ordine de idei acea fetita ar fi avut putine sanse de supravietuire si operata fiind in acest caz. Ajung sa-si dea cu parerea toti neavenitii in loc sa se ceara parerea unui specialist . Se intampla sa mai si moara noi nascuti cu malformatii..............nu ne putem impotrivi naturii. Cu regret . Si nu medicii sunt de vina oricat s-ar incerca sa se arunce cu noroi in unii! A disparut total respectul cuvenit pentru aceasta categorie de oameni din pacate. Si asta datorita presei care denigreaza , manipuleaza opinia publica si creeaza precedente.

Cristina

08.07.2015 10:33

Aveti perfecta dreptate, d-na Domnica. Si nu sunteti singura stupefiata...Da, e o noua operatiune de manipulare ordinara a opiniei publice din partea presei, folosind cu succes, dupa cum se vede, emotionalul. Cu ajutorul presei si speculandu-se tristul eveniment, Ciuce incearca sa-si consolideze pozitia ilegala in conflictul cu managerul. Iar tot circul mediatic nu face decat sa acrediteze ideea ca "legea e doar pentru catei" nu si pentru "somitati" alde Ciuce. Da, UN PREMATUR DE 1,3 KG, NASCUT LA MAI PUTIN DE 32 SAPTAMANI DE SARCINA, CU SCOR APGAR 3 SI MALFORMATIE GRAVA avea sanse de supravietuire practic zero, cu toata interventia lui Ciuce care, btw, "uita" sa mentioneze care era varsta si kilogramele copiilor operati de el cu succes.

Altul

18.07.2015 20:12
Cristina si Domnica, Nu stiu cat ati fost voi la chirurgie pediatrica, dar eu nu mi-as sfatui nici dusmanii sa isi duca acolo copiii. Daca is aia asa buni, de ce nu is in stare sa opereze cazuri mai dificile, in afara de apendicite? Poate voi credeti ca sunteti mai destepte, dar uitati ca mai sunt si altii care stiu adevarul. Comentariu "Se intampla sa mai si moara noi nascuti cu malformatii..............nu ne putem impotrivi naturii." ma lasa cu un gust amar. Sper ca nu esti medic. La ce naiba mai sunt medici pe lumea asta si la ce mai incercam sa salvam vieti, daca o data si o data tot murim? Serios, hai sa nu mai facem nimic, decat sa asteptam sa murim, nu crezi, Domnica? Si tu Cristina, fa bine si vezi toate legile, nu numai pe asta. Am impresia ca esti medic. Legal ii sa iei mita de la pacienti??? Nu prea cred. Ia uita-te in gradina ta, apoi, dupa ce iti rezolvi toate ilegalitatile, arunca cu pietre in altii. Ce parere ai? 

Adauga comentariu