O femeie internată la Institutul Oncologic din Cluj a murit din cauza COVID-19

O femeie de 64 ani din Sălaj internată la Institutul Oncologic din Cluj a murit din cauza coronavirusului. Aceasta se afla internată din data de 02.04 pentru tratament oncologic.

Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, decesul a fost atribuit judeţul Cluj pentru că în Institutul Oncologic Cluj-Napoca este un focar de COVID-19 la bolnavi şi personalul medico-sanitar.

Femeia a fost testată pentru COVID-19 în data de 11.04.2020. Rezultat pozitiv a sosit tot în data de 11.04.2020, decesul survenind în data de 16.04.2020. Comorbidităţi: Neoplasm rectal, Ocluzie intestinală, Diabet zaharat, tromboză mezenterică, ICC, Infecţie cu Clostridium difficile.

La nivel național, încă opt persoane au murit din cauza noului coronavirus, numărul total ajungând la 400, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Cel puțin 27 de pacienți și angajați de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca au fost depistaţi ca fiind infectați cu coronavirus. Institutul Oncologic Cluj-Napoca a testat până marți 1.500 de persoane pentru determinarea coronavirusului, angajaţi şi pacienţi, iar 27 dintre acestea au fost depistate pozitiv, toţi cei infectaţi fiind asimptomatici.

Prefectul a precizat că Institutul Oncologic Cluj-Napoca a decis că vor fi testaţi toţi pacienţii care se internează, chiar daca la triaj nu prezintă simptome de COVID-19.

Singura problemă este că aceste măsuri au fost luate mult prea târziu. Luna trecută, imaginile cu oamenii care se îmbulzeau la coadă în fața Institutului Oncologic a prevestiti apariția unei astfel de situații. 

Adauga comentariu