O familie cu minori, mutată într-un cort improvizat pe malul Someșului, afirmă că a venit la Cluj în scop turistic

De două săptămâni, pe malul Someșului, în zona străzii Traian, spre strada Oașului, o familie cu doi copii minori s-a mutat într-un cort improvizat, într-un loc înconjurat de vegetație, mai ascuns astfel de privirile trecătorilor.

Cortul acestei familii este improvizat din folii de plastic, din pături, lemne și pietre, în fața cortului este amplasat și un covor, iar de jur împrejur este plin de gunoaie. Reporterul Ziar de Cluj a fotografiat duminică, 2 iunie, cortul amplasat pe malul Someșului. În cort se afla un bărbat și un copil mic, până în 3 ani. 

O echipă NCN, însoțită de asistenți sociali din cadrul DGASPC, a mers astăzi la fața locului, unde l-a surprins „acasă” doar pe capul familiei, care a afirmat că este din Alba, venit la Cluj ca turist, pe malul Someșului. Bărbatul a afirmat că deține o casă în Alba, unde are și „vreo” 6 copii și că nu se află în sejur la Cluj împreună cu copiii minori, informație infirmată însă de hăinuțele puse la uscat în jurul cortului și de scutecele aruncate direct în apa Someșului.

Asistenții sociali din cadrul DGASPC vor verifica situația acestei familii și vor anunța Poliția pentru monitorizarea zonei, cazul urmând a fi ținut sub supraveghere. Ziar de Cluj a sesizat și Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, pentru luarea măsurilor care se impun în cazul acestei familii care ar trebui mutate de pe malul Someșului într-un centru social, unde copiii și adulții să beneficieze de condiții umane de trai.


Comentarii

Radu

04.07.2017 15:52

Omul a venit in vizita la rude, poate confirma si city-managerul Surubaru.

Adauga comentariu