O elevă din Cluj a fost obligată de instanță să dea Bacul. Ce medie a obținut

Pentru o tânără din Cluj, BAC-ul a fost o pedeapsă, la propriu. Pe lângă condamnarea la închisoare cu suspendare pentru că a folosit fără drept cardul unei profesoare, instanța Tribunalului Cluj a obligat o tânără să participe la examenul de Bacalaureat 2018, dar condamnata l-a picat cu brio, având numai note sub 4.

În toamna lui 2017, judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a condamnat o absolventă de la Liceul Tehnic ”Alexandru Borza” la 1 an, 3 luni și 18 zile închisoare cu suspendare, a obligat-o să muncească 60 de zile în folosul comunității și i-a impus să se prezinte la sesiunea de Bacalaureat din acest an, informează clujust.ro.

De asemenea, judecătorul i-a indicat tinerei, în motivarea sentinței, să învețe: ”instanța va impune acesteia să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen.”

Condamnata nici nu a atacat sentința cu apel, dar nici nu a respectat-o, în sensul de a învăța.

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2018, publicate recent, arată că tânăra a fost respinsă, cu următoarele note rușinoase: 3,7 la limba și literatura română, 1,15 la matematică tehnică și 1,9 la chimie anorganică.

Tânăra a fost condamnată pentru infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

“În final, pe lângă măsurile de supraveghere prevăzute în mod expres de lege pe care inculpata va fi obligată să le respecte conform art. 93 alin. 1 C.pen.; instanța va impune acesteia să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen.
Având în vedere că și-a exprimat acordul în fața instanței, ea va fi, de asemenea, obligată să muncească timp de 60 de zile în folosul comunității, așa cum va stabilit Serviciul de Probațiune Cluj” – se arată în motivarea instanței.

Adauga comentariu