O clădire monument istoric a devenit sală de sport pentru elevii unei școli clujene (FOTO)

Lucrările de consolidare și reabilitare ale sălii de sport de la Colegiul Naționel „Gheorghe Șincai” au fost finalizate. Primaul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că până la începerea noului an școlar va fi obținută autorizația de funcționare ISU, așa încât elevii să poată începe școala cu dreptul.

Lucrările la sala de sport au inclus consolidarea clădirii cu protecția, conservarea și restaurarea tuturor elementelor construcției. Clădirea a mai fost reabilitată arhitectural, iar sala de sport a fost dotată cu mobilier, tablete de marcaj și alte dotări corespunzătoare activităților sportive, precum vestiare, cabine de duș, etc.

„Susținerea educației este cea mai importantă prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, astfel că municipalitatea continuă investițiile în școlile din municipiu, precum și susținerea programelor pentru elevi de la bugetul local și prin proiecte cu fonduri europene. Obiectivul este ca toți elevii clujeni să aibă parte de cele mai bune condiții pentru educație și să fie mereu în siguranță”, a declarat primarul Emil Boc.

Lucrarea a costat în total aproape 3,5 milioane de lei.

 

Foto: facebook/Emil Boc

Adauga comentariu