O batrana din Suceava isi cauta cu disperare bagajul cu medicamentele pentru cancer, pierdut ieri in Cluj-Napoca. Femeia sustine ca a ramas in taxi, iar soferul a plecat cu el in tromba

O femeie de 65 de ani, din Suceava, a ramas ieri fara bagajul cu care iesise din Institutul Oncologic Cluj si in care se aflau medicamente foarte scumpe, vitale pentru tratamentul pe care il urmeaza. Din spusele acesteia, bagajul a ramas in portbagajul unui taximetrist, care a lasat-o in apropierea Garii din Cluj-Napoca si a plecat in tromba. Reprezentantii taximetristilor nu cred ca este vorba de o talharie. 

Artenidia Tibu a trecut ieri printr-o intamplare nefericita in Cluj-Napoca. Femeia din Suceava, in varsta de 65 de ani, urmeaza la Institutul Oncologic din Cluj un tratament costisitor. Ieri, in jurul amiezii, dupa o cursa cu un taxi din fata Institutului Oncologic si pana in apropierea Garii, Artenidia Tibu sustine ca a ramas fara bagajul in care avea medicamentele atat de vitale pentru tratamentul oncologic pe care il urmeaza.

Intamplarea este povestita chiar de aceasta: 

“Am luat taxiul din fata spitalului. Soferul era un baiat asa, intre 20 si 30 de ani, cu parul ondulat, slabut. Mergeam la Gara, sa iau trenul spre Suceava. In apropiere, chiar in intersectie, este trecere de pietoni, in partea dreapta, cum mergi de pe strada Horea. A oprit in intersectie, i-am platit, m-am dat jos si el a plecat. Soferul stia ca am bagaj, el mi l-a pus in portbagaj. Pe camera de luat vederi de la spital se vede…. Cand a plecat, am incercat sa il opresc, insa a pornit in tromba, pentru ca era verde la semafor. Nu as vrea sa il acuz de furt, poate a uitat de bagaj….”, a povestit aceasta pentru Ziar de Cluj.

Familia femeii incearca, de ieri, sa il gaseasca pe soferul din Cluj, mai ales ca in bagaj se aflau medicamentele atat de necesare tratamentului oncologic. 

“In bagaj sunt niste medicamente vitale pentru ea, avand in vedere ca face un tratament pentru cancer si astazi trebuia sa inceapa tratamentul. Sunt medicamente aduse la comanda, la farmacia de langa Institutul Oncologic, stimulente de imunitate, injectii care se fac zilnic. In bagaj mai era dosarul ei medical, numarul de telefon si toate actele medicale. Din spusele mamei mele, soferul a oprit la scurt timp dupa ce mama si alti oameni din zona incercau sa-l avertizeze, insa a pornit din nou si a plecat”, spune Adina Tibu, una dintre fiicele femeii.

Potrivit acesteia, soferul de taxi nu i-a inmanat mamei ei bonul de taxi, desi aparatul il eliberase.

Artenidia Tibu isi mai aminteste ca numarul de inmatriculare al masinii continea literele PUY.

“Am fost la Politia TF din Gara si un domn m-a ajutat, a incercat sa dea telefon la firmele de taxi. Dar nu am niciun raspuns”, adauga aceasta.

In scurt timp, au fost alertate dispeceratele de taxi din Cluj-Napoca. In timp ce masina este cautata, multi soferi de taxi sunt suparati de faptul ca intamplarea este considerata drept o talharie.

“Masina este cautata de aseara, de la ora 22.00, pe toate dispeceratele. In aceasta dimineata, am inceput sa primesc telefoane de la taximetristi foarte suparati pe familia doamnei, care sustine ca mama lor a fost talharita la Cluj.

Doamna nu stie sigur daca este numarul de inmatriculare era PUI sau PUY. Cautam ambele combinatii si sper sa o gasim.
Sub nico forma nu cred ca este vorba de o talharie, mai degraba o intamplare nefericita. Conform Legii Taximetriei, clientul raspunde de bagajele din taxi.
Pe de alta parte, exista si posibilitatea ca soferul sa fi fost un <<rechinel>>. La Oncologie mai stau taximetristi care nu sunt dispecerizati si este mult mai greu sa il identificam, in acest caz”, a declarat Ioan Pugna, reprezentatul taximetristilor clujeni.

Potrivit IPJ Cluj, in urma sesizarii verbale, politistul TF a identificat transportatorul, care i-a relatat ca femeia nu avea bagaj la urcare in masina. 

"Ulterior, s-a luat legatura si cu unitatea medicala, insa nu a fost lasat nici la spital. In acest caz, femeia nu a depus plangere prealabila pentru furt. Fara o plangere prealabila, cercetarile nu pot continua", a declarat Carmen Jucan, purtator de cuvant al IPJ Cluj.                    

 

 

Adauga comentariu