O asociație fantomă cu fondatori din Cluj a fost desemnată ieri ca membru al Comitetului Economic și Social, o instituție care trebuie să se pronunțe asupra celor mai importante politici guvernamentale

Guvernul a înlocuit aproape toți reprezentanții societății civile din Consiliului Economic și Social, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată ieri în Monitorul Oficial.

Printre membrii desemnați, se numără în principal reprezentanți ai unor asociații cu activități declarate în domeniul sprijinirii persoanelor cu diferite tipuri de handicap: nevăzători, autiști, persoane cu deficiențe motorii.

Nimeni din domeniul economiei, nimeni din partea patronatelor, nimeni din domeniul agriculturii – domeniu cu care ne place atăt de mult să ne mândrim.

Surprinzător în acest context, printre partenerii de dialog social ai guvernului se va număra, fără prea multă logică, și Asociația Națională a Cadrelor în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne.

Una dintre asociațiile reprezentate în noul Comitet Economic și Social va fi Asociația RENINCO România – denumirea prescurtată a ceea ce în realitate se numește Reţeaua naţională de Informare şi Cooperare pentru Integrarea în Comunitate a Copiilor şi Tinerilor cu Cerinţe Educative Speciale. Este o asociație fără nici un fel de activitate concretă.

Am citit raportul publicat de această asociație la 20 de ani de la înființare și nu am găsit măcar un lucru care să merite menționat – un raport plin de vorbe goale și de lozinci. Puteți consulta non-activitatea acestei asociații AICI.

Mai mult de un minut nu vă va lua să vă lămuriți că ceea cu ce se ocupă acești oameni este egal cu zero.

Printre membrii acestei asociații se numără și doi clujeni Preda Vasile și Cișmaşu Vasile, persoane despre care nu există niciun fel de informații publice relevante.

Consiliul Economic și Social are rol esențial în procesul legislativ al guvernului, pentru că analizează și avizează toate proiectele de acte normative inițiate de

Executiv.

Ceea ce a făcut Guvernul Dăncilă este extrem de îngrijorător.

Adauga comentariu