O aplicație a USAMV Cluj-Napoca nu poate fi folosită că nu mai poate indica paraziții naturali din cauza înmulțirii peste măsură a celor de partid și de stat încuibați în bugetele de stat și locale

Un grup de cercetători de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, de la Disciplina de Parazitologie şi Boli parazitare au pus la punct o aplicație gratuită pentru telefonul mobil care informează utilizatorii asupra riscului pe care îl reprezintă bolile transmise de căpușe, țânțari și muște. VectExcel, așa se numește aplicația, îi arată utilizatorului hărți cu răspândirea reală a acestor paraziți. Mai mult, pe baza coordonatelor GPS se calculează cu exactitate ce fel de paraziți sunt în proximitatea acestuia.

Problema este că nu se mai văd paraziții naturali de paraziții de partid și de stat încuibați în bugetele de stat și locale, iar cel care folosește aplicația este într-o permanentă stare de stress văzându-se atât de asaltat și cu portofelul într-o continuă nesiguranță. Vă dați seama cum se simt chiar paraziții când se văd demascați de aplicație? Cum ar vrea să ceară să fie inerzisă?

Să luăm Clujul ca exemplu, chit că la fel este peste tot în România – VectExcel ne identifică următoarele famglii și subfamiglii de paraziți:

  • Sifhonidaes Pecunia Publica: Famiglia Rafinatus Boccus, Famiglia Vulgaris Shulea Floreștensis, Famiglia Hystericcus Pavi Tishensis, Famiglia Stupidae Nasrae, Famiglia Ucus Baeshaeus Urisorensis șamd;
  • Omnia Quaeestsecuritas: Famiglia Procurorens Sed Etiam Somnus in Iustitia și Famiglia Quae est Iustitia Quam Difficile est Optima Crustulam;

Și fiecare Famiglie infestează banul public cu Afishae Lipitorensis, Folium Canes Circumdatos, In Tabernus Somnum, Fricabis Mentham și Oscula Asino (Eclectus Parrot Press Association).

Vrei să te duci la iarbă verde, până acolo de mânâncă purecii lui Bontideanus Marcelidaes: e plin orașul de Burdihanus Maximus.

Adauga comentariu