O angajată a Poliției Locale Turda a decedat în urma infectării cu COVID-19. DSP Cluj a deschis o anchetă

Poliția Locală din Turda a anunțat decesul unei angajate, Ioana Maria Valerio, confirmată anterior cu COVID-19. Presa locală susține că la nivelul instituției ar exista mai multe cazuri de COVID-19 pe care conducerea instituției nu le-a declarat la DSP. De asemenea, se pare că polițiștii locali din Turda nu ar fi fost vaccinați deși aveau dreptul să fie vaccnați în etapa a doua.

Cu privire la aceste acuzații formulate de presa locală din Turda, prefectul Tasnadi Szilard a menționat că în acest moment DSP a demarat o anchetă și se fac verificări dacă femeia decedată a primit sau nu vreo doză de vaacin.

„Referitor la semnalarea dumneavoastră cu privire la situația din Turda, menționez faptul că am luat legătura cu conducerea DSP, aflând faptul că, numita V. I. - polițist local la Turda, s-a prezentat în data de 26.03 la Spitalul din Turda în stare severă. I s-a făcut un test rapid, fiind confirmată cu Covid, ulterior decedând. În acest moment există o anchetă la nivelul DSP, după finalizarea acesteia voi putea să vă ofer mai multe detalii. Pacienta la momentul confirmării cu Covid a fost introdusă în platforma Corona Forms, sub acest aspect nefiind niciun dubiu de eroare sau altă ilegalitate. Se verifică dacă doamnei i s-a administrat vreo doză de vaccin sau nu, însă este cert faptul că doamna se încadra la categoria de risc, putând fi programată la vaccin, de către angajator sau personal. Dacă există vreun dubiu cu privire la vreo eroare pe linie internă, despre aceste aspecte pot oferi detalii cei din Primăria Turda sau conducerea Poliției Locale Turda”, potrivit prefectului Tasnadi Szilard.

La Turda, incidența cazurilor a ajuns la 5,83 cazuri la mia de locuitori, adică 324 de cazuri noi (active), în intervalul 16.03.2021-29.03.2021.

Adauga comentariu