O angajată a Căminului pentru Vârstnici din Câmpia Turzii, depistată cu COVID-19. Directorul DGASPC Cluj:”Vom testa toți angajații și rezidenții”

O angajată a Căminului pentru Vârstnici, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. 

Directorul DGASPC Cluj Dan Tămaș a confirmat pentru Ziar de Cluj faptul că o infirmieră care s-a întors din concediu a fost testată pozitiv.

”Am primit de câteva zile eprubete de la DSP și am început testarea. În primul set de testare au intrat 120 de persoane, beneficieri și angajți, centrele de la Mociu și de la Câmpia Turzii. A fost identificată o singură angajată, o infirmieră de la Câmpia Turzii care a venit din concediu, care a ieșit pozitiv. În rest toți beneficiarii și de la Câmpia Turzii și de la Mociu sunt negativi toți. Ieri au fost cei de la DSP la Câmpia Turzii pentru ancheta epidemiologică să vedem care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm, pe cine carantinăm și pe cine izolăm. Activitatea centrului se desfășoară normal”, potrivit lui Dan Tămaș. 

Dan Tămaș a menționat și faptul că solicitat de acum o lună Consiliului Județean alocarea banilor necesari astfel încât să fie testați angajații și rezidenții din centre, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Abia de câteva zile cei de la DSP au oferit gratis posibilitatea 

”Noi de mai bine de o lună am solicitat bani Consiliului Județean pentru testarea obligatorie, conform recomandărilor făcute de Guvernul României și de Ministerul Muncii: cel puțin două testări pentru personal și pentru beneficiari, cel puțin două testări pe lună. Nu ne-au alocat niciun ban. Acum pe relațiile bune pe care la avem cu DSP, ne-au dat ei. După o lună și două săptămâni ne-au dat pentru prima testare, în condițiile în care eram obligați să facem două testări pe lună pentru angajați și pentru beneficiari. Cei de la CJ Cluj nu au răspuns, nu au alocat bani pentru aceste teste. Suntem singura direcție din țară care nu a respectat aceste recomandări. În continuare vom testa toți angajații din celelalte centre. De Consiliul Județean m-au sunat ieri, deși nu s-au interesat de angajații și beneficiarii din centre. M-au întrebat acum când avem un caz de COVID. În condițiile în care și prefectul s-a infectat era inevitabil. Din punctul meu de vedere s-a acționat greșit prin renunțarea la unele restricții. Starea aceasta de alertă. Noi am luat măsuri la nivel local în centre în ceea ce privește prezența aparținătorilor în centre. Nu le-am mai dat voie să vină. Am luat măsurile de care a fost nevoie, dacă bani pentru teste nu am primit”, potrivit lui Tămaș.

De altfel, DGASPC Cluj transmite tuturor aparținătorilor să respecte măsurile de siguranță pentru a evita apriția unor cazuri de coronavirus în centrele de permanență ale Direcției.

”Avand in vedere situaţia dificilă existentă la nivel national și tinand cont de creșterea numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS – CoV-2, este extrem de important să continuăm să punem un accent crescut pe tot ceea ce înseamnă prevenție și siguranță. În acest context, DGASPC Cluj apel la toți aparținătorii copiilor/tinerilor/adultilor din unitatile rezidentiale să ne susțină în lupta impotriva acestui virus nemilos si să respecte toate măsurile de siguranță stabilite de instituția noastră”, transmite DGASPC Cluj.

Adauga comentariu