Numirile politice creeaza probleme financiare la firma de paza a judetului

SC Paza si Protectie SRL este firma rezultata din reorganizarea Directiei Judetene de Paza si Ordine in 2011, asociat unic fiind Consiliul Judetean (CJ). Firma asigura ordinea si paza in mai multe institutii publice subordonate CJ. In 2011 a raportat un profit de peste 44.000 de lei, iar anul trecut profitul net a depasit 92.000 de lei. SC Paza si Protectie nu era printre societatile Consiliului Judetean, care sa se confrunta cu probleme financiare. Cu toate acestea firma are site-ul blocat pe motiv de neplata a hostingului, iar directorul adjunct, Daniel Mihis, spune ca societatea are mari probleme.
“Am taiat de unde am putut, nu avem site de cateva luni. Avem un adaos mic la preturile practicate, speram ca de la anul sa putem creste tarifele cu 10-15%. Dupa cum stiti, mai avem si procesul cu fosta conducere”, a explicat Mihis, care este si presedintele Consiliului de Administratie al Clujana, o alta societate a Consiliului Judetean Cluj.
Procesul a fost intentat de fostul director al societatii, Adriana Sabou, si a fost castigat de aceasta. Instanta obliga repunerea in functie a fostului director, precum si plata drepturilor salariale, indexate, majorate si reactualizate, precum si a altor drepturi de care ar fi beneficiat. Potrivit Gazeta de Cluj  suma platita ar ajunge la 80.000 de lei. Directorul Robert-Filip Cojan, numit sef pe filiera PSD in luna noiembrie a anului trecut, marul discordiei din interiorul Paza si Protectie, este de negasit de doua zile. In ciuda insistentelor Ziar de Cluj, Cojan nu a putut fi contactat. Ultima declaratie de avere a acestuia este de pe vremea cand era candidat la consiliul local din Turda, din 2012. Potrivit documentului, Cojan are un teren de 477 de metri patrati cumparat in Turda in 2007 si ¼ parte dintr-un spatiu comercial de 600 de metri patrati in acelasi oras. Are un Citroen C5 si o rulota, nu are bani in conturi si nici datorii. La cabinetul de avocatura din Turda in 2011 nu a castigat niciun leu, in schimb sotia lui a incasat peste 25.000 de lei. Cojan a primit in 2011 din inchirierea spatiului comercial 28.500 de lei, iar sotia acestuia 31.000 de lei. UPDATE Robert Cojan a confirmat pentru Ziar de Cluj ca procesul s-a incheiat si ca suma platita fostului director se situeaza in jurul a 80.000 de lei. De asemenea Cojan este in continuare directorul societatii, fiind numit printr-o Hotarare de Consiliu Judetean, iar Sabou, spune Cojan, avea mandatul prin transformarea fostei Directii Judetene de Paza in societate comerciala. Vom reveni cu averea actualizata a directorului SC Paza si Protectie, de indata ce o vom primi. Foto: psdcluj.ro    

Adauga comentariu