Nu sunteți capabili să respectați legea indiferent de cât de insignifiantă vi se pare? Atunci deschideți gura alături de PSD și Dragnea, să înghițiți și să vă țineți muia!

Avem o administrație locală coruptă și depășită. Din cauza faptului că interesele personle și de grup nu o mai fac de multă vreme să lucreze în interesul cetățenilor. Și se poate dovedi cu averile strânse în 10 – 15 ani câți alții în două sau trei generații - poate nu și Boc, că, de pe margine, se vede ca și cum numai a ținut de 6 pentru alții. I-a creditat, i-a facilitat.

(și vom investiga aceste averi, fiți fără de grijă: de la afaceri notariale, la etaje construite ilegal și concesii moca, plus multe alte facilitări urbanistice)

Dar acest grup de indivizi care lucrează numai pentru ei și interesele lor, mimând că o fac în interesul cetățeanului, nu ar exista fără lipsa de înțelegere a ceea ce i se întâmplă a cetățeanului. A cetățeanului care se mulțumește cu niște sclipici Untold și niște Vegeta de două, trei ori pe an, cu niște gratuități la căldură și transportul în comun. Cu mărgeluțe și oglinjoare...

A celor care nu aud, nu văd și trăiesc într-un univesr paralel cu realitatea, cu bunul simț. Care preferă capul plecat, că sabia nu-l taie (nu zic nimic, că mâine îmi trebuie ceva de la primărie și nu mai primesc; nu mă iau în gură cu milițianul, că mă urmărește i tot mă prinde cu ceva).

Zice legea, cu privire la ce am pus în discuție că nu e în regulă (printre multe alte neregului și ilegalități) la Untold: CĂ SE ÎNCALCĂ ȘI CONSTITUIE CONTRAVENȚIE: “prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 35 dB (...) Tot contravenţie constituie şi depăşirea nivelului de presiune acustică de 30 dB în locuinţe între orele 14,00-16,00 şi 23,00-7,00 măsurat în condiţii similare”.

Le-o spui degeaba celor din Oastea Domnului Untold!

Pentru ei, ca și pentru aceste autorități clujene, legea poate și chiar trebuie abrogată – “că se distrează lumea, că se pune Clujul pe hărți, că vin banii” șamd.

Păi, care este deosebirea dintre voi (o mare parte sunt convins #rezistenți), aceste autorități locale care se dau peneliste și în Opoziție (unica Opoziție, cică) și pesedeul lui Liviu Dragnea pe care îi acuzați (partid și conducător) că abrogă legi în interesul distracției lor?

Sau Legea e mai puțin Lege când e mai minoră, așa? Mai de căcuț – că în cazul Clujului e vorba doar de 4 zile, apoi se revine la normal... (așa se tot clamează furibund)

Păi orice lege abrogată își produce efecte imediate chiar și dacă e abrogată un minut – poate ați uitat de pușcăriașii revărsați pe stradă de către Tudorel Toader de curând? Și un violator zice că doar s-a distrat, ce tot urlă victima, a abrogat și el legea pentru un minut sau cât l-a ținut din putirință distracția.

La fel pot zice și politicienii: din distracție fură și ei, apoi revin la normal. Nu ne tot cer ei “un moment zero”, să se poată și ei bucura de roadele distracției în care au ținut-o cu noi în ultimii 30 de ani?

Ne cer. De ce să nu le dăm, în fond legea nu prea are valoare când ne împiedică la distracție. În spiritul celor clamate de către distracțierii Untold și nevolnica noastră administrație locală, putem să-i înțelegm și să le acordăm amnistia.

Plus că mai rămâne varianta pe care acești distracțieri o azvârlu cu dispreț în fața celor care comentează: “nu vă convine, plecați”!

La fel le-au zis politicienii românilor în ultimii 30 de ani. Și au plecat 4 milioane în loc să rămână să dea cu ei de pământ!

Așa se culeg roadele nimicniciei, ale distracției de moment, ale umplerii mațului azi, ale mulțumirii cu sclipiciul și cu pomana!

Cum ar fi să puneți talpă acestor practici? Să vă cereți vouă în primul rând să respectați legea, indiferent de cât de insignifiantă vi se pare. Mai ales dacă nu ați fost capabili să participați la elaborarea acesteia atunci când a fost dezbătută sau când i-ați trimis prin vot (și, mai ales, prin nevot) pe alții să vi-o dezbată în Parlament și la Guvernare...?

Iar dacă nu sunteți capabili de acest ultim zvâcnet de conștiință, să căscați gura alături de PSD și Dragnea. Să înghițiți și să vă țineți muia!

Comentarii

Nicu

05.08.2018 18:40

In toata lumea asta, chiar in tari precum Germania, Elvetia au fost si exista cazuri de coruptie la nivelul Primariilor, depistate si cercetate deobicei pe "praduiala", adica denunturi ale celor ce au considerat ca nu mai au acces la visteria locala, in special constructii, drumuri, servicii. Dar treburile sunt bine puse la punct, CTP-ul lor e exemplar, parkinguri, biciclete peste tot, ordine, civilizatie. La noi e totul anapoda, stam ca si castravetii in borcan in CTP, cartelele nu le poti vallida deoarece nu functioneaza sistemul care a costat si ala zeci de milioane euro, drumuri si strazi inguste, blocate, biciclisti circula cu teama  pe piste idioate, denunturi exista dar sunt pastrate in sertare, probabil la comanda politica, ba exista si denunturi oficiale, declarate in mas media, si ele au aceeasi soarta. Primarul printr-o sofisticata imbarligatura de hedonism Untold- Rezist, cu spirit de iubire de pensionari, doua categorii care il aleg cu drag, le da apa la moara, ce mai conteaza disconfortul? Iar noi astia care muncim, care traversam zi de zi orasul imbacsit si hiper aglomerat, stam de vot acasa. Asa nu vom schimba nimica.

Ion A.

05.08.2018 20:32

ticalosii nostri sunt mai putin ticalosi decat ai lor, asta e deviza

Adauga comentariu