Nu sunt bani pentru educație și pentru elevi, dar Executivul este pregătit să sponsorizeze marile festivaluri – Turcan: „Untold, Neversea, Electric Castle vor fi sprijinite de Guvern”

Preocupările vicepremierului Raluca Turcan sunt mai mereu altele decât cele care vizează problemele acute ale zilei. În vreme ce președintele și profesorul Iohannis declara că atât elevii, cât și profesorii vor merge la școală cu masca pe care și-o vor procura singuri, în timp ce achiziția de tablete pentru elevi s-a dovedit un eșec instrumentat de guvernul PNL-ist, iar copiii au toate șansele să înceapă școala on-line fără dispozitive electronice și semnal de internet, câtă vreme începutul de an școlar ne prinde iar nepregătiți, iar bâlbele „pepsiglas” ale ministrului Educației, Monica Anisie, continuă și după 6 luni de la instituirea stării de urgență/alertă, timp în care Guvernul Lucovid Orban s-a opus vehement dublării alocațiilor pentru copii, vicepremierul Raluca Turcan este preocupată de anularea marilor festivaluri, precum Untold, Neversea ori Electric Castle, afectate de situația epidemiologică care a făcut ca edițiile din acest an să nu poată fi organizate.

În acest context, Turcan elaborează o schemă de ajutor de stat pentru ajutorarea unor evenimente private, astfel încât prin sponsorizarea electorală a acestora să poată permite o revenire a evenimentelor în cazul edițiilor următoare: 

„Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern!

Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari”, a notat Raluca Țurcan pe pagina sa de socializare. 

sursa captură: ralucaturcan/facebook.com

Chiar dacă activitatea instituțiilor de cultură a fost, practic, suspendată, iar teatrul și filarmonica au devenit interzise prin inaccesibilitate, vicepremierul Turcan anunță că „mediul cultural are un partener de nădejde” în Guvernul PNL-ist, confundând cultura cu divertismentul:

„Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României”, a notat Raluca Turcan pe pagina sa de socializare. 

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, miercuri seara, că festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well vor fi sprijinite de Guvern, printr-o formă de ajutor de stat.

În acest răstimp, bâlbele guvernanților privind începutul noului an școlar continuă. 

în imagine: „festivalul” guvernului pnl-ist în stare de alertă 

 

Adauga comentariu