Nu ne întrebați pe unde a lăsat Emil Boc primul milion de euro

Viceprimarul Șurubaru a realizat un pasaj pietonal de toată jena în Piața Gării. În 2017 municipalitatea s-a gândit să-i dea o mână de ajutor “sitmeneijărului” Șurubaru să repare ce tocmai inaugurase cu un mandat mai înainte ca viceprimar: adică cel mai mare WC public din municipiu. Să-ncerce să-l transforme în pasaj pietonal. Pasajul pietonal de la Gară este o investiție de pe vremea când Șurubaru era viceprimar. Șapte luni a durat modernizarea pasajului care a fost redat pietonilor în anul 2014, cu o întârziere de trei luni. În ciuda amplelor lucrări de modernizare, a camerelor de supraveghere montate, pasajul de la Gară este plin de hibe. În colțurile unde camerele de supraveghere nu bat, este plin de excremente, iar mirosul este atât de „îmbietor” încât mai bine îl ocolești. În plus, a naibii modernizare, nu s-au prevăzut lifturi și scări rulante pentru persoanele cu dizabilități. Prin urmare în urmă cu aproximativ un an de zile consilierii locali clujeni au adoptat o hotărâre prin care s-au alocat 4.309.120 de lei (fără TVA) pentru a îmbunătăți accesul în pasajul pietonal de sub Piața Gării prin instalarea de scări rulante și lifturi de acces pentru persoanele cu dizabilități.

CITEȘTE: Primăria investeşte un milion de euro în cel mai scump WC public din România

CITEȘTE: Amenajarea pasajului de la gară mai toacă 15.000 de euro. City managerul municipiului este mai mult o glumă tristă

CITEȘTE: Pasajele proaspăt modernizate din Piața Gării încep să se ducă pe Apa Sâmbetei

CITEȘTE: Proiectul de suflet al lui Gheorghe Surubaru pute. Vezi cum arata visul european al viceprimarului Clujului

Conform unui comunicat al USR Cluj, preluat de gazetadecluj.ro, prin Hotărârea Consiliului Local 698/2017, lucrările urmau să dureze doar 8 luni, dar, după aproape un an, încă nu există nici un semn că ar vrea cineva să le înceapă curând.

”Am cerut explicații Primăriei Cluj-Napoca pentru întârzierile apărute în acest proiect având în vedere că a fost aprobat cu atât de mult timp în urmă, dar licitația pentru lucrări încă nici nu a fost lansată. În acest ritm, Piața Gării va rămâne și în acest an un pasaj pietonal incomplet, inaccesibil tuturor cetățenilor, în ciuda investițiilor continue în acest obiectiv din ultimii ani. Mai mult, pe primul trimestru al acestui an Primăria a achitat abia 1.7% din plățile pentru proiectele de dezvoltare, în contextul în care orașul are atât bani cât și proiecte de implementat. Responsabilitatea față de cetățeni presupune implementarea proiectelor de îndată ce sumele sunt disponibile și alocate, nu doar în perioada de campanie electorală”, arată un comunicat al USR Cluj.

Potrivit raportului Curții de Conturi pe anul 2016, Primăria Cluj Napoica a efectuat plăți nelegale în valoare de aproximativ 300.000 de lei în conturile firmei Abed Nego, care a modernizat pasajul din zona gării clujene. Inspectorii au descoperit că au fost efectuate plăți nelegale, urmare a nerespectării prevederilor privind stabilirea rezultatului aplicării procedurii de achiziție publică pentru obiectivul de investiții „Pasaj subteran – Piața Gării, din Municipiul Cluj-Napoca”, în valoare de 1.458.000 de lei (peste 300.000 de euro). De asemenea, au fost efectuate plăți nelegale, reprezentând lucrări neexecutate la obiectivul de investiții „Pasaj subteran – Piața Gării, din Municipiul Cluj-Napoca”, de 25.000 de lei.

Din partea municipalității, responsabilul de proiect a fost Gheorghe Șurubaru care a mai avut de-a face cu firma Abed Nego.

Firma Abed Nego din Oradea aparține soților Daniela și Marius Ionașcu. El este un fost șef CFR, dar nu atât de șef pentru că a fost subalternul fostului viceprimar al municipiului Cluj Napoca, Gheorghe Șurubaru pe vremea când acesta lucra la CFR. Potrivit unui top din 2014 al firmelor care au câștigat din lucrările publice licitate în cadrul administrației municipale a Clujului, firma Abed Nego era pe locul 10, cu contracte de peste 1,1 milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri a firmei lui Ionașcu era de peste 17 milioane de lei.

Adauga comentariu