Nu aveți bani pentru un apartament în Cluj-Napoca? Vă puteți muta pe Lună: „Va fi la îndemâna tuturor”

Tom Mueller, co-fondatorul companiei americane Space-X, se află în aceste zile la Cluj-Napoca. Mueller le-a vorbit celor prezenți la Techsylvania despre posibilitatea mutării pe Lună.

În condițiile în care o garsonieră din centrul orașului se vinde mai nou cu 115.000 de euro, probabil că o căsuță într-un crater lunar nu sună chiar rău. 

„De ce să plecăm pe Lună? Pentru că acolo există resurse de apă, există minerale. China și India vor să își stabilească baze acolo, se consumă o energie mai mică decât pe Terra pentru a muta obiecte, asta va ajuta industria. Energia, în spațiu, poate fi obținută prin orientarea unor oglinzi uriașe către Soare. Primul trilionar va apărea tocmai din afaceri în spațiu. Industria grea se va muta în spațiu, iar asta va salva Pământul. Călătoriile spațiale vor fi la îndemâna tuturor, nu doar a celor bogați”, a explicat Mueller, conform Ziua de Cluj.

Elon Musk, fondatorul Space-X, are în plan să trimită primii oameni pe Marte până în 2024. Până atunci, în 2023, miliardarul japonez Yusaku Maezawa, împreună cu mai mulți prieteni, vor fi primii turiști spațiali. Pentru suma de 150 de milioane de dolari, japonezii vor fi plimbați de Space-X până la Lună și înapoi. 

Adauga comentariu