NTT Data cu CEO-ul Daniel Metz, dovediti in instanta ca AU PERSECUTAT un angajat pentru ca e EVREU! Bernard Ciurariu, sanctionat pentru ca nu a mers la job în timpul Pastelui evreiesc, deşi legea îi permitea să fie liber atunci! Hartuiri inimaginabile!

NTT Data, una dintre cele mai mari companii de IT din regiune, este condusa de afaceristul Daniel Metz, un nene care a pozat ani de zile intr-un Mecena dezinteresat al orasului, manager de anvergura, cu viziuni superioare despre viata si patrie si pe care Ziar de Cluj mi ti l-a dezbracat de toata butaforia de PR aratand ca nici macar Metz nu e numele lui real, ci ca s-a numit Metcaniuc si ca si l-a schimbat ca sa isi germanizeze imaginea; activitatile sale de caritate si implicare in comunitate nu erau facute pentru ca l-ar fi lovit amocul pentru Cluj, ci ca sa isi ia mai repede de la Emil Boc autorizatii de construire pentru blocurile sale. Ceea ce s-a si intamplat. 

Insa pastram o urma de speranta ca marele Daniel Metz, chiar daca cu nume de sas fals, are respect pentru angajatii de alta etnie sau alta religie decat cea ortodoxa. Insa nu are. Ba, din contra, Daniel Metz si firma sa hartuiesc angajatii de religie evreiasca.

 

Am trecut cu totii prea repede peste dezvaluirile din Clujust, updatate acum cateva zile cu informatii socante despre disputa dintre un angajat al filialei din Iasi si gigantul japonez de la Cluj. Bernard Ciurariu a castigat IN INSTANTA daune morale pentru ca a fost sistematic hartuit si pus la colt de NTT Data. Gogoasa de pe tortul prost al NTT e ca angajatul Bernard Ciurariu a arătat în instanță că a fost sancționat pe motiv că a lipsit de la lucru în cele două zile de Pesah (Paștele evreilor), ocazie cu care l-a comemorat pe tatăl său.

 

Practic, Bernard Ciurariu a dorit să participe la sărbătoarea legală de „Pesah” pentru a comemora memoria tatălui său, decedat în luna ianuarie 2017. Deși a înștiințat firma, prin HR Manager Iași și a urmat toate procedurile puse la dispoziție de sistem, a fost sancționat cu avertisment. Se arată că soluția alternativă a fost de a înregistra la rubrica concedii de odihnă, lucru ce nu era corect, pentru că nu este vorba de un concediu de odihnă, ci o sărbătoare legală precum Crăciunul 25-26 Decembrie sau 1-2 Ianuarie, Pastele, pentru care nu este nevoie de cerere, ci doar de o adeverință.

In marea companie NTT unde peste tot sunt afisate VALORILE companiei, a fost nevoie de inca o umilire a lui Bernard, pus sa aduca adeverinta care sa dovedeasca ca E EVREU. Mai stiti exemple similare de societati care in secolul trecut considerau religia o chestiune ce trebuei dovedita cu adeverinte? Da, nazistii mai faceau asa ceva.

Totusi, o astfel de adeverință a fost adusă angajatorului, iar angajatorul nu a contestat această adeverință. De asemenea, se arată că în sistemul intern sărbătorile legale sunt trecute automat, fără ca salariatul să efectueze vreun alt demers.

In data de 12 ianuarie 2017, tatăl său a decedat și, la insistențele colegei sale G.A., care a dorit să aducă un omagiu din partea firmei, a trebuit să declare că este de religie evreiască, lucru neștiut de firmă, oficial, până la acel moment. Aceasta a trimis un e-mail către colegi întrebându-i dacă doresc să participe la înmormântare și a adăugat detalii despre faptul că va fi o procesiune religioasă evreiască.

Din momentul acela, nu a mai fost luat în seamă deloc pentru impunerea pe un proiect, iar promisiunile unuia sau altuia înainte de această dată, nu au mai fost amintite. Deși a făcut referire la anumite aspecte anormale la locul de muncă, ce vizează hărțuirea și discriminarea, aspect transmis și către CEO-ul companiei, nu a primit niciun răspuns, ba mai mult, i s-a interzis să mai comunice cu clientul, deși acesta avea nevoie de anumite lămuriri și dorea acest lucru.

Ca sa vedeti cum se petrec lucrurile in NTT, daca vreti sa va angajati acolo, decizia de sancționare a lui Bernard Ciurariu i-a fost comunicată și citită în mod public, în fața altor colegi, într-o sesiune pe aplicația Skype for business.

De asemenea, s-a plâns că a fost supus fenomenului de mobbing, mai exact că a fost hărțuit constant și șicanat de mai mulți colegi și că nu ar fi fost lăsat de conducere să avanseze pe o poziție de management în cadrul companiei. Într-un final, Bernard C. ar fi fost silit să intre în concediu pentru creșterea copilului, deși el nu intenționa asta.

Reclamantul a fost manager de proiect în cadrul NTT Data România (sediul din Iași) și a lucrat la un proiect important al firmei pentru compania britanică Virgin Media. Însă IT-istul a ajuns, din perspectiva șefilor săi din NTT, de la evaluări de genul  ”depășește așteptările” la statutul de ”angajat problemă”

 

Instanta i-a dat peste nas lui Metz

 

In tot acest context,  instanța de la Iasi a apreciat că pretenția unității intimate ca, anterior zilelor libere, reclamantul să fi formulat o cerere în scopul acordării beneficiului zilelor de sărbătoare legală este nejustificată, în condițiile în care în cazul sărbătorilor legale, angajații sunt liberi de drept. Ciurariu beneficia de drept de zile libere în zilele de Pesah, iar adeverința nr. 205/11.04.2017 este îndestulătoare în dovedirea realității sărbătorii religioase și, implicit, a sărbătorii legale. În consecință, contestatorul nu avea obligația de a formula o cerere privind acordarea zilelor de sărbătoare legală, singura sa obligație fiind dovedirea apartenenței sale religioase și a realității sărbătorii religioase, obligație pe care contestatorul a îndeplinit-o prin prezentarea adeverinței nr. 205/11.04.2017 în ziua de 11.04.2017.

De asemenea, instanța reține că reclamantului i s-a recomandat greșit să aplice pentru acordarea a două zile de concediu de odihnă (în locul celor de sărbătoare legală), având în vedere că cele două categorii de drepturi ale salariatului – dreptul la concediu de odihnă și dreptul la zile libere în zilele de sărbătoare legală – sunt distincte, nu se includ și nici nu se exclud și au regimuri juridice diferite.

 

Felicitari marelui om de afaceri Daniel Metz! Acum despre NTT Data se stie nu numai ca isi urmareste angajatii, dar ca ii si umileste pentru ca sunt EVREI!

 

Comentarii

Daniel

07.11.2018 07:34

Probabil are directive de la Tokyo.NTT este o companie a statului japonez. Acolo au fost ultimii naziști.   

mimiu

07.11.2018 10:36

nu e un caz singular, si nici nu va fi ultimul. mai sapati putin prin cacatul de la dep. de PR.

Adauga comentariu