Noul sezon moto a debutat la Cluj cu o campanie de prevenire a accidentelor

Peste 100 de motociclisti si-au turat motoarele pe strazile Clujului astazi, la cea de-a doua editie a campaniei “Atentie la motociclisti”. Primavara timpurie ii face pe amatorii de motoare sa iasa in trafic, asadar campania este oportuna in aceasta perioada.

“Ideea ne-a venit mai multora pentru ca ar fi cazul sa responsabilizam soferii, motociclistii, toti participantii la trafic pentru ca neatentia produce foarte multe victime. Este momentul in care marcam inceputul de sezon, iar data de 1 martie e un prilej foarte bun de a oferi martisoarele personalizate soferitelor, vom oferi si autocolante soferilor”, a spus Paul Sorinca, organizatorul evenimentului.

Motociclistii s-au adunat pe platoul Salii Sporturilor, de unde au pornit in mars prin centrul orasului pana in Piata Marasti, dupa care s-au intors si s-au oprit pe pietonala de pe Bulevardul Eroilor.

“Am incercat sa ne strangem din mai multe judete, din cate am observat sunt aproximativ 5 sau 6 judete implicate, ceea ce ma bucura foarte mult. Sunt mandru de faptul ca noi, in Cluj-Napoca am reusit sa organizam un astfel de eveniment”, a mai spus Sorinca.

Clujenii aflati prin centru i-au fotografiat si i-au filmat pe motociclistii, care s-au parcat pe doua randuri. Printre participanti s-au numarat si instructori ai scolii de soferi Auto Rally.

“Scopul este de a-i sensibiliza pe participantii la trafic de faptul ca vine primavara si vor iesi motociclistii in trafic si sa fie mai atenti pentru a evita evenimentele rutiere nedorite. Multe se soldeaza cu morti, motociclistii fiind mult mai vulnerabili si predispusi la accidente rutiere. Educatia trebuie sa fie de ambele parti, dar motociclistii sunt mai predispusi, circula pe doua roti”, a explicat Cristian Mathe, directorul scolii de soferi.

La semafoarele din jurul Pietei Unirii motociclistii au impartit stickere si martisoare personalizate cu sigla si mesajul campaniei: “Atentie la motociclisti. Si noi existam in trafic”.

 

Adauga comentariu