In vizor

Noul șef al Cancelariei prim-ministrului, clujeanul Sergiu Hossu, fără venituri, dar proprietar de case, terenuri, tablouri și asociat la mai multe firme

Noul șef al Cancelariei prim-ministrului, Sergiu Hossu (USR-PLUS), nu a înregistrat venituri în ultima declarație de avere, din anul 2019, în timp ce soția sa a câștigat 21.600 de lei pe tot anul. În schimb, Hossu are 3 case, 2 mașini, tablouri, active și părți sociale la diverse firme.

Sergiu Hossu, fost șef al companiei Rosal timp de 7 ani, cunoscător al dedesubturilor din administrația publică locală a ajuns consilier local în Cluj-Napoca după alegerile din 2020. Ziar de Cluj a scris anul trecut despre scopurile sale politice ascunse, despre cum a reușit să urce rapid în PLUS și despre cum a urmărit mai degrabă propriul interes decât interesul cetățeanului. După ce a condus Rosal 7 ani, Hossu a fost cooptat de Voicu Oprean la compania de IT Arobs, de unde a plecat după doi ani. Ulterior a lucrat la Ebs Real Estate Investment.

Averea lui Sergiu Hossu arată astfel: 3 terenuri (2 în intravilanul municipiului Cluj-Napoca și unul în Dealu Negru), 3 case (2 în Cluj-Napoca și una în Dealu Negru), 2 autoturisme (BMW an fabricație 2010 și Volkswagen an fabricație 2012), tablouri în valoare de 10.000 euro, active și fonduri în valoare de 16.000 euro, acțiuni și părți sociale la firme în valoare totală de 456.000 lei.

Hossu a acordat două împrumuturi în valoare de 112.000 lei. Are și două credite bancare în valoare de 78.800 euro, respectiv 405.000 lei.

Este interesant că nu a declarat niciun venit salarial pentru anul trecut.

Potrivit declarației de interese, Sergiu Hossu este asociat la mai multe firme. Acesta a declarat trei contracte de prestări servicii cu Primăria Sectorului 4 București (atribuire directă, valoare 32.000 lei/un an), Serviciul de Ambulanță Cluj (atribuire directă, valabil iunie – decembrie 2020) și Compania de Apă Turda (atribuire directă, valabil 2019 – 2021, valoare aproximativ 6000 euro).

Potrivit Gazeta de Cluj, Sergiu Hossu a fost audiat în 2011 de DNA Cluj, după ce procurorii au găsit, în urma perchezițiilor la locuința fostului primar Sorin Apostu, mai multe carduri pentru achiziționarea de combustibil primite de la firma Rosal. DNA Cluj a verificat mai multe contracte pe care Rosal le avea cu Primăria Cluj-Napoca.

Avocatul care apăra firma Rosal, Gabriel Gaman, a declarat în acea perioadă că Rosal a oferit începând cu 2006 mai multe carduri de combustibil unor instituții publice clujene, cum ar fi Poliția, pompierii și Primăria. Avocatul spunea la acea vreme că Sergiu Hossu a discutat cu procurorii în legătură cu mai multe contracte pe care firma le avea cu Primăria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *