Din oras

Noul sediu al Băncii Transilvania de pe Calea Dorobanților, exemplu de urbanism de calitate

Viitorul sediu al Băncii Transilvania de pe Calea Dorobanților nr. 30 – 36 este considerat un bun exemplu de urbanism de calitate și de măiestrie arhitecturală. Aprecierea vine din partea arhitectului șef al județului Cluj, Claudiu Salanță. Banca Transilvania funcționează acum într-un sediu închiriat după ce în 2017 și-a vândut clădirea de pe strada George Barițiu către Universitatea Tehnică. Valoarea tranzacției a fost de aproximativ 20 milioane euro.

“Așa Da!

Un proiect care prin măiestria arhitectului a reușit să îmbine armonios tuful (piatra), ca și material nobil utilizat la clădirile emblematice ale Clujului, cu betonul aparent, rezultatul fiind unul excelent.

Felicitări colegilor arhitecți pentru acest frumos exemplu de arhitectură! Autor: arh. Macalik Arnold-Ernő”, a notat Claudiu Salanță, pe profilul său de Facebook.

Imobilul de pe Calea Dorobanților este construit pe o suprafață de 20.000 mp, are trei niveluri de subsol, parter, trei etaje întregi și unul retras. Parcarea subterană are 260 de locuri. Construcția a început în 2018 și se estima că va fi gata în 2020, însă termenul de finalizare a fost devansat.

Mossfern Arhitectură este proiectantul clădirii. Biroul a mai câștigat concursul de soluții pentru amenajarea străzilor Mihail Kogălniceanu, Universității, Iuliu Maniu.

Banca Transilvania are peste 9.000 de angajaţi, dintre care 75% femei şi 25% bărbaţi. Media de vârstă a angajaţilor este de 37 de ani. Pentru 1.700 de angajați, Banca Transilvania a fost primul loc de muncă.

Fluctuaţia de personal a fost de 6,82% în 2020 faţă de 14% în 2019. Anul trecut, aproape 1.000 de angajați noi au fost cooptați de către instituția bancară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *