Noul prefect al Clujului, avocatul Tasnadi Szilard: „Județul devine principalul meu client”

UDMR obține o victorie uriașă prin impunerea avocatului Tasnadi Szilard în funcția de prefect la Cluj. Locul a fost lăsat liber de către Mircea Abrudean, cel care avansează profesional pe funcția de secretar general adjunct al Guvernului. Ascensiunea politică a noului prefect vine odată cu anul 2020, an în care a candidat din partea UDMR la alegerile locale pe listele pentru Consiliul Județean Cluj.Tasnadi Szilard a devenit avocat definitiv în urmă cu cinci ani, evoluând la casa de avocatură PCA Law care a fuzionat cu giganții de la NNDKP.  Anterior, avocatul a intrat alături de reputatul Ciprian Păun, mentorul său, în dosare precum Mită la Consiliul Județean, fiind reprezentat pentru funcționari publici, politicieni sau antreprentori care au avut contracte cu instituțiile publice. 

Într-un interviu pentru NCN, acordat în urmă cu câteva luni, Tasnadi Szilard a vorbit despre dorința lui de a cunoaste legea administrativă, precizând atunci cum crede că trebuie să funcționeze o instituție publică și importanța unui specialist pe legislație. 

„În orice funcție politică, în structură politică sau administrativă, trebuie să existe cel puțin o persoană care să cunoască legea, pentru ca administrația să se desfășoare în condiții legale și normale. Eu sunt de părere că specialiștii din toate domeniile trebuie incluși în obiectul de activitate al acelei administrații”, a declarat atunci avocatul. 

 

Contactat telefonic, Tasnadi Szilard susține că în urmă cu puțin timp liderul UDMR Csoma Botond i-a făcut propunerea de a ocupa, în cazul în care UDMR poate face nimirea, funcția de prefect la Cluj. Acesta susține că a fost de-acord în totalitate, iar ulterior a aflat din presă că în locul lui Abdrudean va exista un reprezentant al UDMR.

„Nu există nimic oficial. Înțeleg că propunerea pe care Csoma Botond mi-a făcut-o se va concretiza. Instituția Prefectului este una dintre cele mai importante instituții din administrația națională. Personal nu îl cunosc pe Mircea Abrudean, însă în contextul cu COVID consider că a făcut o muncă foarte bună. Am fost la curent cu tot ce a însemnat administrația locală și județeană. Păstrez legătura cu colegii din UDMR, viceprimarul din Cluj-Napoca - Olah Emese, dar și cu colegii din Consiliul Județean și din Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Cluj. 

Doresc să îmi exercit mandatul cu transparentă și deschidere. Îmi doresc să mă ridic la nivelul așteptărilor cetățenilor. Consider că am experiența necesară și cred că îmi este de folos faptul că am experiența acumulată din ani de avocatură. Până acum am reprezentat diverși clienți în contencios și penal, voi avea o privire de ansamblu pentru întregul județ. Județul a devenit noul meu client”, explică viitorul prefect. 

 

Citește și: Avocatul Tasnadi Istvan, despre culisele unui proces cu daune pentru familia unui decedat în accident rutier: „Sumele oferite de firmele de asigurări sunt foarte mici”

Adauga comentariu